Gordon Ramsay navodi da će tjestenina zahvaljujući jednom sastojku svaki put biti savršena
Ukoliko niste zadovoljni okusom tjestenine koju ste pripremili, Gordon Ramsay ima nekoliko savjeta zahvaljujući kojima će ona svaki put biti savršena.
Ukoliko niste zadovoljni okusom tjestenine koju ste pripremili, Gordon Ramsay ima nekoliko savjeta zahvaljujući kojima će ona svaki put biti savršena.
Recept za tjesteninu s piletinom Jamieja Olivera inspirisan grčkom kuhinjom može biti odlična ideja za vaš sljedeći ručak ili večeru jer zahtijeva samo nekoliko sastojaka.
Ljubitelji tjestenina uvijek su u potrazi za novom kombinacijom okusa, a slastan spoj piletine i limuna ima baš sve potrebno da postane jelo koje ćete s guštom pripremati iznova i iznova.
Tjestenina s pečenim cherry paradajzom i feta sirom na društvenim mrežama poznat i kao "Baked Feta Pasta", prije nekoliko godina postao je jedan od najpopularnijih recepata u svijetu.
Tjestenina je jedna od omiljenih namirnica u svijetu koja se zbog svoje jednostavne pripreme i neutralnog okusa odlično slaže uz mnoge druge namirnice. Zbog toga, ako želite ukusan obrok u minimalni trud, onda je zapečena tjestenina s piletinom dobar izbor za današnji ručak.
Vjerovatno ste sve vrijeme pogrešno koristite cjedilo kada je u pitanju ocijeđivanje tjestenine, a druga metoda je daleko efikasnija.
Postoje različita mišljenja o najboljem načinu pripreme tjestenine, a dok neki zagovaraju kuhanje dok ne omekša - istraživanja ukazuju da je "al dente" kuhana tjestenina zapravo bolja po vaše zdravlje.
Vremena kada je kesa makarona koštala jednu marku daleko su iza nas. Zbog nestašice i i loše kvalitete durum pšenice krajem oktobra bi stanovnike BiH na policama trgovina moglo zateći neugodno iznenađenje u vidu većih cijena tjestenine.
Prema novom istraživanju, redovno konzumiranje tjestenine zapravo ne dovodi do gomilanja kilograma. Zapravo, moglo bi biti sastavni dio zdrave prehrane i pomoći u gubitku težine.
Tjestenina je jedno od najpoznatijih jela u svijetu, no zbog toga što sadrži veliku količinu ugljikohidrata i servira se uglavnom s visokokaloričnim umacima, obično se ne smatra najzdravijom opcijom. Međutim, kremaste umake je moguće napraviti i bez dodatka mliječnih proizvoda.