Najukusnija tjestenina spremna je za 10 minuta: Recept oduševio ljubitelje italijanske kuhinje
Tjestenina je mnogima omiljeno jelo i može se pripremiti na stotine načina.
Tjestenina je mnogima omiljeno jelo i može se pripremiti na stotine načina.
Belma Halilović je na svom Instagram profilu podijelila recept pomoću kojeg ćete napraviti zapečenu tjesteninu sa sirom (mac and cheese) idealnog okusa.
Bacanje hrane je, nažalost, česta pojava, ali je nedavni slučaj iznenadio građane SAD-a. Stotine kilograma tjestenine ostavljene su duž lokalnog potoka. Nije poznato ko je to uradio i zašto.
Tjestenina u sosu od putera i bijelog luka je jednostavno jelo koje možete spremiti vrlo brzo, a zadovoljit će zahtjeve i onih najprobirljivijih.
Voda za tjesteninu trebala bi imati okus mora. Kada tjestenina dođe u dodir s obilno posoljenom vodom, upit će je, a kao rezultat toga tjestenina će biti ukusnija.
Tjestenina kao namirnica često se nađe na popisu hrane koju treba izbjegavati ukoliko želimo smršavjeti ili zdravije se hraniti. Bez obzira na brojne razloge za izbjegavanje ove popularne namirnice, vrlo često se nalazi na trpezi skoro svakog doma.
Kuhanje tjestenine izgleda vrlo jednostavno, međutim potrebno je obratiti pažnju na neke detalje prilikom pripreme ovog slavnog jela. Postoji šest koraka kako ovo jelo možete napraviti kao pravi profesionalci.
Na internetu ćete pronaći popise velikog broja namirnica koje morate izbjegavati ako želite smršati. Međutim, možda ćete biti iznenađeni kada saznate koje su to namirnice koje se isprva čine lošim za liniju, ali su zapravo uredu za većinu ljudi.
Kuhanje tjestenine prilično je jednostavan proces, ali ako se propusti nekoliko detalja, možete se naći u problemima. Jedan od najčešćih je kada se rezanci zalijepe za šerpu.
Iako se kuhanje tjestenine smatra jednostavnom kulinarskom praksom, tokom njene pripreme možete lako pogriješiti.