Neodoljivo ukusne i sočne: Za ručak pripremite punjene tikvice u paradajz sosu
Za današnji ručak možete pripremiti punjene tikvice s mesom. Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, a okus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Za današnji ručak možete pripremiti punjene tikvice s mesom. Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, a okus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Lignje su jedan od najvoljenijih plodova mora. Baš kao i mnogi drtugi plodovi one će doprinijeti očuvanju vašeg zdravlja. Naime, lignje su dobar izvor proteina, omega 3 masnim kiselinama, bakrom, cinkom, te vitaminom B.
Punjene paprike odličan su ručak za sve one koji su relativno novi u kuhinji. Ovo doista zahvalno jelo možete i kuhati i peći. Paprike se obično pune mesnim nadjevima ili nadjevima od sira, a mi vam ovoga puta donosimo recept s gljivama i bijelim lukom.
Pikantna pljeskavica s feta sirom uvijek je dobar izbor za ručak. Sprema se brzo i jednostavno uz pomoć samo nekoliko savjeta. Možete je služiti uz pire krompir, rižu ili kuhano carsko povrće, ali i sezonsku salatu.
Piletina je izuzetno zahvalna kada je riječ o pripremi brzih i zdravih jela. Osim toga, sve osobe koje vole meso voljet će i piletinu u sosu od povrća. Budući da je ljeto i na pijacama ima veliki izbor povrća, možete praviti beskonačno mnogo kombinacija.
Girosi su tradicionalno grčko jelo, a obično se služe kao sendvič s paradajzom s tzatziki sosom. Meso se obično pravi na vertikalnom ražnju, a u slučaju da ga pravite kući i tava će poslužiti.
Rolat od tikvica lako ćete napravit, a za njega će vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka. Budući da u rolat ne ide brašno idealan je za sve koji su na posebnoj bezglutenskoj ishrani.
Juneći gulaš zadovoljit će nepca svih ljubitelja mesa. Idealan je za umočiti, a možete ga serivrati i sa raznim prilozima poput kuhane riže ili pire krompira. Servirajte ga uz somune i kupus salatu.
Ove tri zdrave salate su superobroci poslije kojih ćete biti siti i puni energije. Zasitit će vas, a njihova priprema zahtijeva minimalno truda.
Svi oni koji vole meso sigurno će voljeti i teleće šnice pripremljene u umaku od povrća. Priprema jela je jednostavna, a ono što će vam jedino oduzeti vrijeme je sjeckanje povrća. Šnicle servirajte uz zelenu salatu i domaći hljeb.