Šta vi mislite?
51

Račun ručka u Trebinju izazvao raspravu na Twitteru: To je kada hoćete "fensi" mjesta

I. B.
Račun nije naišao na očekivane reakcije onoga ko ga je objavio (Foto: gotrebinje/Instagram)
Račun nije naišao na očekivane reakcije onoga ko ga je objavio (Foto: gotrebinje/Instagram)
Fotografije računa i astronomskih cijena su ove sezone preplavili društvene mreže, a iako je većina njih stizala iz susjednih zemalja, posljednja je zabilježena upravo u Bosni i Hercegovini.

Iako nam ovakvi prizori mogu biti i koristan pokazatelj koja mjesta trebamo izbjegavati ukoliko ne želimo "nevolje" s kojima su se susreli pojedini turisti, neki od njih izgledaju kao da su napravljeni samo da bi "privukli pažnju".

Slučaj je to i sa posljednjim računom koji dolazi iz hotela u Trebinju, a koji je izazvao podijeljene reakcije korisnika Twittera.

"Nikad, ali nikad ne sjedajte u restoran 'Integra' u starom gradu u Trebinju", glasi objava jednog korisnika. Na računu vidi se da su naručeni tjestenina, salata, i voda. Sve je koštalo 35,50 KM.

Iako se neki korisnici jesu složili da je račun pretjeran, bilo je više onih koji su tvrdili da ne vide u čemu je problem.

"Pa nije strašno ako je KM", napisao je jedan korisnik, na šta se jedna korisnica nadovezala: "Nije skupo 16 eura, ne znam šta ste očekivali, da jedete džabe u restoranu", napisala je.

Jedan od komentara bio je naročito izravan.

"Ja ne razumijem zašto jedete po restoranima ako ste siromašni", glasi on.

Korisnici su istakli i kako im nije jasno zašto se pojedini ljudi "šokiraju računom" tek nakon što ga dobiju, kada prije toga vjerovatno uzmu jelovnik i pregledaju raspon cijena. Također, neki su se našalili i da se za ove novce mogao pojesti pravi hercegovački specijalitet.

"Za te pare si mogao pojesti kilu janjetine i popiti 3-4 pive. Ali hoćete fensi mjesta, eto vam ih", zaključio je korisnik.

Kako god bilo, sigurno je da će se trend dijeljenja računa na društvenim mrežama nastaviti.