Poznati kuhar predlaže jelo koje možete napraviti kući, a da izgleda kao iz restorana
Poznati britanski kuhar je podijelio svoj jednostavni recept za jelo od ribe koju možete napraviti kući, a da izgleda kao da je iz restorana.
Poznati britanski kuhar je podijelio svoj jednostavni recept za jelo od ribe koju možete napraviti kući, a da izgleda kao da je iz restorana.
Ovi gradovi su, pored kulturnih zanimljivosti, zanimljivi i zbog svoje bogate ponude lokalnih specijaliteta.
U općini Ravno danas je održana manifestacija promocije gastronomske ponude lokalne zajednice pod nazivom "Ravanjski bronzin".
Tradicionalno sjeničko jelo, paprike u pavlaci omiljeno je na našim prostorima, a tradicija njegove pripreme seže duboko u prošlost. Hafiza Mašović iz sela Gonja kod Sjenice otkrila je kako se ovo ukusno jelo priprema.
Zeničanin Hajrudin Šišić je uspješni mladi blogger koji se na društvenim mrežama krije iza imena Harry Cooper. Svojim kulinarskim umijećem privlači pažnju u BiH i regiji, a tek jedan pogled na fotografije jela koja priprema dovoljne su da poželite pripremiti nešto po njegovom receptu.
Koshary je vjerovatno najpopularnija hrana koju možete kupiti na ulicama glavnog grada Egipta. U prvom tekstu DW-a donosimo recept prema kojem možete napraviti četiri zdjelice ovog nacionalnog jela iz Kaira.
Ako ste istinski gurman i ako ste spremni na kulinarske eksperimente, probajte sebi napraviti sendvič od dva krajnje neobična sastojka - kikiriki putera i majoneze.
Postoji mnogo istraživanja i savjeta šta treba jesti općenito a šta ne, te šta nikako ne smijemo jesti na prazan stomak. Malo je poznata informacija da pogrešan doručak može ozbiljno naštetiti tijelu.
Sve je spremno za međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2018.", koji će se 8. i 9. februara održati u sarajevskom hotelu Holiday.
Palačinke, zasigurno najomiljenija poslastica mnogih, jedno su od rijetkih jela koje ne poznaje granice, jedu se u cijelom svijetu, slane i slatke, za doručak, ručak i večeru, za predjelo, glavno jelo i desert, a vole ih i mladi i stari. Zato su ovo popularno jelo članovi Kluba ljubitelja palačinaka odlučili iskoristiti i za promociju gastronomije BiH i zdravog načina ishrane.