Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zene imaju ista prava i prilike kao muskarci. Sto se tice sporta muskarac je prirodno jaci i ambiciozniji daju sve od sebe da dodje do pobjede. Jedino sto nase zene interesuje od sporta je pusenje shisha, koja ce se vise napit, na koliko cunjeva ce sjesti i koliko ce lajkova dobit na instagramu. A trudite se da mi privucete paznju u vezi sporta, citam britanski clanak kako djeca od 15-16 godina rasturilo profesionalni zenski klub. Sve je stvar truda a ne svi su krivi sto gubimo.
U svakoj zemlji se trosi malo na zenske sportove iz dva razloga. Prvo zenski sportovi nisu popularni kao muski, drugo zene nisu pretjerano zainteresovane za sportove... Kod nas nisu nikako zainteresovane, ili gledaju kako da se udaju za kakvog tajkuna, ili se zamotaju ko sarme, ili se prokurvaju, cast izuzetcima, al jednoj u 1000 naupadne sport..
Pisete gluposti.Nije to problem samo u Bosni,evo npr sto se tice transfera u nogometu u evropi,na muske transfere je potroseno 16 000 puta vise novca.A i realno,dobijes onoliko novca koliko privuces gledalaca,tako da ne vidim sta je problem...
Još od 1996 godine zagovara se da djevojke ne treba da rade fizičko/tjelesni , citiram profesore za FASTO u Sarajevu (1996-2000) koji su otvoreno zagovarali neučešće djevojaka, citiram; ''rad mora biti u prikladnoj odjeći, vježbe bez dizanja i širenja nogu, bez raznoške i sličnih vježbi''. Danas 2018 nije puno drugačije '' politički uvlakači i dupelizci' iz osnovnog, srednjoškolskog i visokog obrazovanja zagovaraju posebne termine za dječake a posebne za djevojke.
I ne samo neki univerzitetski profesori nego i jedan manji dio osnovnoškolskih i srednješkolskih nastavnika podržani od ''spodoba'' iz Sindikata obrazovanja koji su poslušnici vjerskih institucija i SmraDovA
Sramota kakav zenski sport? Zna sr kakav je polozaj zene u islamu zena treba da bude pokorna da nosi hidzab bude odana muzu da brine za kucu i djecu da ne stupa u kontakt sa drugim muskarcima u koliko u tom času nije njen brat ili muz sa njom a vi neke sportove i golotinju prikazujete kao nesto pozitivno.."Ko ne postuje sunnet poslanika Muhammeda i uzima od islama samo ono sto mu odgovara takvi spadaju u skupinu ljudi koje je poslanik prokleo.Licemjeri." Kuran 2 106 (Sura Al-Baqara)
Idi u Rijad pa živi tako.