sport
4

Vitalij Kličko obranio titulu prekidom u četvrtoj rundi

Totalsport
Ukrajinski 41-godišnji boksač Vitalij Kličko obranio je pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBC verziji, nakon što je u Moskvi pobijedio 27-godišnjeg Nijemca Manuela Charra prekidom u četvrtoj rundi.

Uoči borbe je Charr, koji je dotada imao omjer 21-0 uz 11 pobjeda nokautom, prijetio kako će Klička poslati u penziju. Kontrolirao je borbu u prve tri runde stariji brat Kličko, a onda je u četvrtoj rundi aperkatom razbio desnu arkadu svom suparniku.

Budući da se Charru krv slijevala niz lice, sudac Guido Cavalleri je nakon konzultacije s liječnikom u ringu prekinuo borbu i proglasio Klička pobjednikom.

Charr se nije mirio s takvom odlukom i bijesno je udarao po konopcima, izazivajući Klička na nastavak borbe, prije nego su ga zaustavili njegovi treneri. Publika koja je navijala za Klička "počastila" ga je zvižducima.

Tako je Vitalij Kličko stigao do omjera 45-2 u karijeri.

"Žao mi je što nisam završio borbu s pravim nokautom. Šteta, bila je to odluka liječnika, jer smo obojica željeli nastaviti borbu", rekao je Vitalij Kličko, kojem je to možda bila i zadnja borba u karijeri.

Njegov mlađi brat Vladimir drži pojaseve svjetskog prvaka prema WBA, WBO i IBF verzijama.