Nakon prekida meča
1

Charrov tim uložio službeni protest, Kličko ljut zbog toga

Totalsport
Vitalij Kličko
Vitalij Kličko
Štab njemačkog 27-godišnjeg boksera Manuela Charra uložio je službeni protest zbog odluke o prekidu njegove borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBC verziji protiv Ukrajinca Vitalija Klička u Moskvi.

Uoči borbe Charr, koji je dotada imao omjer 21-0 uz 11 pobjeda nokautom, je prijetio kako će Klička poslati u penziju. Stariji brat Kličko je kontrolirao borbu u prve tri runde, a onda je u četvrtoj rundi aperkatom razbio desnu arkadu svom suparniku. Budući da se Charru krv slijevala niz lice, sudija Guido Cavalleri je nakon konsultacije s ljekarom u ringu prekinuo borbu i proglasio Klička pobjednikom. Charr se nije mirio s takvom odlukom i bijesno je rukama i nogema udarao po konopcima, izazivajući Klička na nastavak borbe.

Charrov tabor uložio je WBC-a službeni protest, "jer je njihov pulen nakon ukazane pomoći najnormalnije mogao nastaviti borbu".

Vitalij Kličko, koji se sada fokusira na političku karijeru, na vrhu stranke Udar, smatra da Charr nema razloga za žalbu.

"Ne znam što pokušavaju dokazati? I ja sam mogao pokrenuti pravnu akciju i biti nezadovoljan. Da se borba nastavila, Charr se u sljedećoj rundi, ili najviše u dvije sljedeće, ne bi mogao kretati, jer bi bio u horizontalnom položaju", rekao je 41-godišnji Kličko, vlasnik WBC titula oe 2004. godine, koji je 40 od svojih 45 profesionalnih pobjeda (dva poraza) ostvario nokautom.

Na upit je li borba u Moskvi bila njegova posljednja u karijeri, rekao je:

"Jednom prilikom na to ću vam dati odgovor. Ali, ne danas."