sport
0

Charr: Okončat ću Kličkovu karijeru

Totalsport
Manuel Charr
Manuel Charr
Hrabre i arogantne izjave uobičajene su uoči velikih mečeva u profesionalnom boksu. Nije ih pokušao izbjeći ni Manuel Charr koji će 8. septembra ući u ring s Vitalijem Kličkom (41), aktuelnim teškaškim prvakom prema verziji WBC.

Ukrajinac je već ranije najavio da bi mu okršaj protiv Charra mogao biti posljednji u karijeri. U oktobru, naime, sa svojom strankom UDAR izlazi na parlamentarne izbore, a ovisno o njihovom ishodu, odlučit će hoće li se nastaviti baviti boksom. Charr, 27-godišnji Nijemac rođen u Libanonu, uvjeren je, međutim da će Kličko 8. septembra definitivno okončati karijeru i to zbog poraza.

"Namjeravam okončati Kličkovu karijeru i kreirati vlastiti proboj u svjetski vrh", jasno je poručio Charr na konferenciji za novinare u Kelnu.

Dvoboj Kličko - Charr održat će se u Olimpijskoj areni u Moskvi. Nijemac je u profesionalnoj karijeri u 21 meču skupio isto toliko pobjeda, od čega 11 nokautom. Njegov predstojeći suparnik, pak, iza sebe ima 44 pobjede (40 nokautom) u 46 dosadašnjih borbi.