{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 5.000 djece prijavilo se za Sportske igre mladih

S
27.6.2011. u 13:47
0
1
Više od 5.000 djece prijavilo se za Sportske igre mladih
0
Prve bosanskohercegovačke Sportskih igara mladih osta. Dječaci i djevojčice, učenici i učenice osnovnih škola mogu se prijaviti do 3. jula. 2011. godine putem web stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033 711 930.
Sportske igre mladih ovog ljeta održat će se u 10 gradova širom BiH. Priliku učešća na Igrama imat će djeca iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Bihaća, Zenice, Širokog Brijega, Orašja, Goražda, Travnika, Livna ali i okolnih mjesta.

Najuspješniji pojedinci i ekipe učestvovat će na bh. finalu u Sarajevu, a za najbolje predstavnike Bosne i Hercegovine osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu učesnika regionalnog finala u Splitu u avgustu ove godine.

"S obzirom da se Sportske igre mladih u BiH održavaju prvi put, mi smo iznimno zadovoljni sa dosadašnjim brojem prijavljene djece. Do kraja prijava ostalo je još sedam dana i mi pozivamo sve mališane, koji se do sada nisi prijavili, da to učine na vrijeme i budu dio najljepše sportske priče ovog ljeta", rekla je Ena Omeragić, glasnogovornica Sportskih igara mladih.

U okviru Igara, djeci je omogućeno takmičenje u 10 sportova. Od timskih sportova igrat će se mali fudbal, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku i rukomet, od pojedinačnih tenis, stoni tenis, badminton i šah, a bit će organizovana i igra između dvije vatre u kojoj ekipe mogu biti sastavljene od dječaka i djevojčica.

Organizatori s ponosom ističu i činjenicu da je počasni predsjednik Igara Ivica Osim, a bh. ambasadori Vedad Ibišević, nogometni reprezentativac BiH i Danijel Šarić, golman rukometne ekipe Barcelone.

Pored eminentnih ličnosti iz svijeta sporta, Sportske igre mladih dobile su i svesrdnu podršku Vlade Federacije BiH i premijera Nermina Nikšića, te Federalnog ministarstva kulture i sporta.

"Iskreno se nadamo da će i ostale institucije BiH prepoznati značaj Igara. Sportske igre mladih žele biti dio djetinjstva svakog dječaka i djevojčice u BiH, te se nadamo da ćemo i mi doprinijeti razvoju zdravog, aktivnog i tolerantnog bh. društva", istakla je na kraju Omeragić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: