Budi dio najljepše sportske priče
0

Počele prijave za Sportske igre mladih

Sarajevo-x.com
Sportske igre mladih, manifestacija koja okuplja učenike i učenice osnovnih škola, nakon 15 godina uspješne organizacije u Hrvatskoj, ovog ljeta dolazi i u Bosnu i Hercegovinu.

Značaj Sportskih igara mladih prepoznat je od strane najvažnijih institucija BiH. Podršku Igrama dali su i gospodin Ivica Osim, kao počasni predsjednik Igara za BiH a prvi bh. ambasadori su Vedad Ibišević, fudbaler Hoffeinheim-a i Danijel Šarić, golman rukometne ekipe Barcelone.

Priliku besplatnog takmičenja sa vršnjacima u 10 različitih sportova imat će osnovci iz cijele Bosne i Hercegovine. Najinteresantniji će svakako biti timski sportovi: mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka i odbojka na pijesku. Od pojedinačnih sportova, djeca će se takmičiti u tenisu, stolnom tenisu, badmintonu i šahu, a posebno je zanimljiva i dobro poznata igra "Između dvije vatre", jedina disciplina u kojoj se mogu zajedno prijaviti i djevojčice i dječaci.

Deset bh. gradova bit će domaćini kvalifikacionih takmičenja: Sarajevo, Mostar, Tuzla, Bihać, Zenica, Široki Brijeg, Orašje, Goražde, Travnik i Livno.

Najuspješniji pojedinci i ekipe učestvovat će na bh. finalu u Sarajevu, a za najbolje predstavnike Bosne i Hercegovine osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu učesnika regionalnog finala u Splitu u avgustu ove godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 03. jula 2011. godine na internet stranici www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033/711-930. Više informacija o Igrama možete dobiti i putem Facebook stranice.