{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta čekate? Prijavite se na Sportske igre mladih

S
29.6.2011. u 15:27
0
0
Šta čekate? Prijavite se na Sportske igre mladih
0
Najljepša sportska priča, za sve učenike i učenice osnovnih škola, počinje za pet dana. Dječaci i djevojčice mogu se prijaviti do 03. jula. 2011. godine putem internet stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033/711-930.
U okviru Sportskih igara mladih djeci je omogućeno takmičenje u 10 sportova. Od timskih sportova igrat će se mali fudbal, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku i rukomet, od pojedinačnih tenis, stoni tenis, badminton i šah a bit će organizovana i igra između dvije vatre u kojoj ekipe mogu biti sastavljene od dječaka i djevojčica.

Sportske igre mladih nisu namijenjene samo djeci koja se aktivno bave nekim od navedenih sportova, već i svim mališanima koji igraju fudbal, košarku ili neki drug sport sa rajom iz ulice, naselja, škole. Cilj Igara je ne samo takmičenje, već i druženje djece iz svih krajeva BiH.

Ovog ljeta Igre će se održati u 10 gradova širom BiH. Priliku učešća na imat će djeca iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Bihaća, Zenice, Širokog Brijega, Orašja, Goražda, Travnika, Livna ali i okolnih mjesta.

Prvi grad domaćin Igara je Goražde i to već 4. jula 2011. godine.

Najuspješniji pojedinci i ekipe učestvovat će na bh. finalu u Sarajevu, a za najbolje predstavnike Bosne i Hercegovine osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu učesnika regionalnog finala u Splitu u avgustu ove godine.

Ukoliko već niste dio Igara, požurite, prijavite naše mališane i omogućite im da budu dio najljepše sportske priče.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: