sport
88

Vaso Bakočević učestvuje na "Bosnian Fighting Championship 2"

Klix.ba
Temperamentni crnogorski borac Vaso Bakočević "Psihopata" nakon pobjede na događajima WFC 19 - Pretorian i Abu Dhabi Warriors 2, pokušat će ostvariti treći uzastopni trijumf u okviru priredbe "Bosnian Fighting Championship 2" koji je 30. maja planiran da se održi u Sarajevu.

Bakočević, prvak organizacije World Freefight Challenge – WFC i Mix Fight Night i član najjače evropske MMA organizacije KSW, uz 18 pobjeda ima i osam poraza u MMA karijeri, a u martu ove godine u Abu Dabiju pobijedio je hrvatskog borca Davida Matoševića.

Dok će 30. maja u Sarajevu Vaso (18-8) za protivnika imati predstavnika Holandije Pietera Buista ( 2-1), kao glavni događaj bit će revanš popularnog bh. borca Denisa Stojnića s bivšim UFC prvakom Riccom Rodriguezom, a teškaši se pokušati raščistiti ono što je ostalo kontroverzno u njihovom posljednjem susretu prije dvije godine.

Na prvom izdanju BFC – a sudac je prekinuo borbu prerano, nakon čega je rezultat promijenjen iz pobjede Stojnića u No Contest. Rodriguez se zadnji put borio u FFC-u, kada je napustio ring usred borbe s Dionom Staringom.

Kako organizatori najavljuju na drugi BFC – u u Sarajevo kao gosti dolaze i Errol Zimmerman, Alister Overeen, Chalid "Die Faust" te Gokhan Saki.