sport
41

Počelo postavljanje kaveza u kojem će biti održane borbe Bosnia Fight Championshipa

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Pripreme za veliki borilački spektakl "Bosnia Fight Championship 2" koji će u subotu biti održan u KSC Skenderija, ušle su u završnu fazu. Na parkingu ispred Olimpijske dvorane Zetra počelo je postavljanje "oktagona" ili kaveza u kojem će biti održane sve borbe BFC-a.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Kada su u pitanju borilački sportovi u BiH uvijek sam postavljao standarde i pomjerao granice. Tako će biti i ovaj put. Na manifestaciji koju organiziram prvi put borci će imati mečeve u kavezu. Sigurno je da će ovo biti prava atrakcije za ljubitelje borilačkih sportova u BiH, ali i regiona koji su već najavili organizirane dolaske”, rekao je naš najbolji i najpopularniji MMA borac Denis Stojnić.

Stojnić će u subotu imati meč sa Riccom Rodriguezom kada će teškaši pokušati raščistiti ono što je ostalo kontroverzno u njihovom posljednjem susretu prije dvije godine. Naime, na prvom izdanju BFC – a sudija je prekinuo borbu prerano, nakon čega je rezultat promijenjen iz pobjede Stojnića u No Contest.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Stojnić se tri mjeseca pripremao u Holandiji pod stručnim nadzorom Cora i Riki Hemmersa, te Martjina de Jonga, koji je u nedjelju stigao u Sarajevo.

“U Sarajevu sam trenirao sa Bojanom Bekonjom, Alenom Doličaninom, Alijom Begićem i mojim bratom Dadom Stojnićem. Sada je tu jedan od mojih trenera Martjin de Jong i s njim ću raditi do velikog meča”, rekao je Stojnić.