{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Denis Stojnić trenirao sa penzionisanim američkim kečerom Billom Goldbergom

Klix.ba
22.5.2015. u 10:48
153
5
Denis Stojnić trenirao sa penzionisanim američkim kečerom Billom Goldbergom
153
Denis Stojnić trenirao sa penzionisanim američkim kečerom Billom Goldbergom
Denis Stojnić, naš najbolji i najpopularniji MMA borac, završio je tromjesečne pripreme u Holandiji za meč sa Riccom Rodriguezom kada će teškaši pokušati raščistiti ono što je ostalo kontroverzno u njihovom posljednjem susretu prije dvije godine.
Naime, na prvom izdanju BFC – a sudac je prekinuo borbu prerano, nakon čega je rezultat promijenjen iz pobjede Stojnića u No Contest. Oni će novi okršaj imati na manifestaciji "Bosnia Fight Championship 2", čije održavanje je prolongirano za 13. juni. Danas se Stojnić vraća u Sarajevo gdje će imati finalne pripreme.

Zanimljivo je da je posljednjih dana priprema u Holandiji trenirao sa Billom Goldbergom, penzionisanim slavnim američkim kečerom i borcem koji je težak 130 kilograma. Kako kaže Stojnić, najviše su radili na njegovoj snazi i ulascima kod obaranja protivnika u parter. Bill Goldberg mu je obećao da će biti u njegovom uglu na meču u Sarajevu protiv Rodrigueza, što će slavnom kečeru biti posebno drago, jer privatno ne voli Ricca. Inače, Bill Goldberg će raditi meč po K-1 pravilima na jednoj od sljedećih Glory manifestacija.

Treninzi u Holandiji odvijali su se pod stručnim nadzorom Cora i Riki Hemmersa, te Martjina de Jonga.

"Dolazim u Sarajevo nakon skoro tri mjeseca priprema u Holandiji. Završne treninge imat ću sa Bojanom Bekonjom, Alenom Doličaninom, Alijom Begićem i mojim bratom Dadom Stojnićem. 'Bosnian Fight Championship 2' u sarajevskoj Skenderiji održat će se 13. juna, a razloga prolongiranja je što je velika dvorana od 30. maja do 12. juna zauzeta. Mi smo htjeli da se BFC održi u velikoj dvorani, jer očekujemo veliki broj gledalaca. Sala je već zakupljena i rezervisana. Karte po cijeni od 5 KM bit će puštene u prodaju sedam dana prije manifestacije. Odlučili smo se za veoma popularne i pristupačne cijene da bi svi Bosanci i Hercegovci mogli kupiti ulaznice i prisustvovati ovom jedinstvenom događaju", poručio je Stojnić koji se zahvalio svim Bosancima i Hercegovcima na velikoj podršci.

Štefan Leko je odustao od nastupa i neće raditi sa Dadom Stojnićem.

"Mečevi na BFC-u radit će se u oktagonu u kavezu, što će biti prvi put u našem gradu. Za ovaj meč bit će sudije iz Holandije i Engleske. Razočaran sam što je Jeff Monson otkazao meč koji smo trebali imati u Švicarskoj 27. juna, nakon čega je ostao bez pojasa. Smeta mi što on bira protivnike, a javnost će blagovremeno biti obavještena o njegovoj zamjeni i imenu borca sa kojim ću se boriti za titulu", kaže Stojnić.

Poslije ovih mečeva Stojnić će se koncentrisati na "Bellator" i UFC.

"Što se tiče dugoočekivanog K-1 meča na manifestaciji 'Glory' odlučili smo da se poslije ova dva meča u Švicarskoj i Sarajevu Stojnić bori protiv Patt Barrya", kaže Cor Hemmers, Denisov trener i prvi čovjek organizacije "Glory".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: