sport
198

Stojnić svoj meč u Švicarskoj posvećuje Oriću

Klix.ba
Naš najbolji MMA borac Denis Stojnić nakon što je borilačkoj manifestaciji "Bosnia Fight Championship 2" pobijedio bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza danas putuje u Švicarsku, gdje će 27. juna u Cirihu na European MMA Championshipsu u borbi večeri za protivnika imati Amerikanca Might Moa.

U meču u sarajevskoj Skenderiji protiv Rodrigueza Stojnić je pokazao da se nalazi u životnoj formi i da je potpuno spreman za nove izazove. Naš najbolji MMA borac tri mjeseca se spremao pod stručnim nadzorom Cora i Rickyja Hemmersa, te Martijna de Jonga, a u Holandiji je imao i nekoliko treninga sa čuvenim američkim profesionalnim hrvačem Billom Goldbergom i to se odlično vidjelo u okršaju sa Riccom.

"Meč u Švicarskoj posvećujem komandantu i mom velikom prijatelju Naseru Oriću i nadam se da će ga vlasti u Švicarskoj pustiti da se vrati u našu lijepu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu", kaže Stojnić te dodaje da će meč prikazivati Pink BH i Face TV.

Poslije meča u Švicarskoj Stojnić će se skoncentrisati na Bellator i UFC.

"Što se tiče dugoočekivanog K-1 meča na manifestaciji Glory, odlučili smo da se poslije dva meča u Švicarskoj i Sarajevu Stojnić bori protiv Patta Barryja", kaže Cor Hemmers, Denisov trener i prvi čovjek organizacije Glory.