sport
69

Uoči spektakla: Obavljeno službeno vaganje boraca Final Fight Championshipa

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pravi borilački spektakl očekuje nas u petak navečer kada će se u glavnom gradu BiH održati Final Fight Championship 7. Obavljeno je i službeno vaganje te su se borci prvi put i sreli prije borbe.

Na FFC7 učestvuje 24 borca iz 10 zemalja: BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Mađarska, Bugarska, Grčka, Njemačka, Španija i Ukrajina.

Ivan Skoko iz BiH (77,5 kg) sukobit će se sa Srbijancem Vladimirom Prodanovićem (77 kg).

Tomislav Spahović "The Beast" teži je od svog protivnika iz Bugarske Hamena Georgieva 0,2 kilograma. Možda mu baš to bude jedna od prednosti.

Spahović je bio uspješan i u svom posljednjem nastupu protiv Mađara Sandora Okrasa (FFC 14), iako se nakon dvoboja uspostavilo da je već na početku tog meča potrgao ligamente koljena, te da je do kraja doslovce preživljavao. Povredu je sanirao i najavljuje novi trijumf, kako bi se što bolje predstavio sarajevskoj publici, koja ga želi gledati u najboljem izdanju.

U osmom meču gledat ćemo Dženana Poturka (91,1 kg), brata najboljeg bh. borca Dežavada i Srbijanca Strahinju Denića (91,5 kg).

Kada je danas stao na vagu Denis Marjanović strjelica je stala na 85,2 kg, te je tačno jedna kilogram teži od svog crnogorskog protivnika Borbana Krušića.

U kategoriji Kickboxing 85+ snage će odmjeriti Igor Emkić (85 kg) i Ukrajinac Nikita Chub (84 kg)

Bh. borac Elvir Mehić borit će se sa Hrvatom Tomislavom Cikotićem, a obojica teže 104 kilograma.

Kao šlag na tortu, nakon svih mečeva u ringu će se pojaviti BH Machine - Dževad Poturak i Black Panther - Frank Munoz iz Španije. Poturak je od Španca teži za šest kilograma. Već na vaganju pokazali su da će borba biti žestoka i bez milosti jer su pred kamerama nakratko "odmjerili snage".

Svi borci imaju respektabilne rezultate iza sebe i veliki broj borbi, tako nas očekuje pravi borilački spektakl.

Odmjeravanje snaga počinje u 20 sati u Centru Skenderija.