Trajao od 16. do 19. augusta
0

U Odžaku okončan kamp za perspektivne odbojkašice

Piše: D. Brkić
Grad Odžak bio je domaćin prvog omladinskog kampa u organizaciji Odbojkaškog saveza Federacije BiH, a koji je trajao od 16. do 19. augusta. U Odžaku je treniralo 40-ak najperspektivnijih mladih igračica sa područja cijele F BiH, a tokom četverodonevnog kampa, pored treninga, upriličena su i teorijska predavanja.
U ulozi trenera – predavača bili su: selektor ženske seniorske reprezentacije BiH Hamid Subašić, selektor muške kadetske reprezentacije BiH Ljubiša Ristić, igrač-trener šampiona BiH za odbojkaše OK "Kakanj“ Nenad Kovačević, trener ŽOK "Bosna“ iz Kalesije Rašid Tubić i nekadašnji igrač brojnih bh. i hrvatskih klubova Mladen Koturić.
Učesnici kampa puni su riječi hvale za boravak i rad u Odžaku. Predsjednik OS FBiH Sead Nazibegović prilikom obraćanja učesnicima kampa istakao je da je ovaj kamp veliki uspjeh za sve u OS FBiH, jer se o ovakvom kampu govori već godinama, a sada je napokon s riječi pređeno na djela.
OS FBiH će se potruditi da u narednim godinama kamp bude na još većem organizacionom nivou i da se uključi još veći broj perspektivnih igrača i igračica, jer se samo ulaganjem u mlade može napraviti kvalitativni iskorak u bh. odbojci.