{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marković: "Sarajevo 2011" je kamp za mlade generacije

F
24.6.2011. u 14:56
0
3
Marković: "Sarajevo 2011" je kamp za mlade generacije
0
Marković: "Sarajevo 2011" je kamp za mlade generacije
Nenad Marković (Foto: Arhiv)
Bivši košarkaši sarajevske Bosne i reprezentacije Bosne i Hercegovine Nenad Marković, Gordan Firić i Emir Halimić, na olimpijskoj planini Bjelašnici, od 1. do 24. jula organiziraju međunarodni košarkaški kamp "Sarajevo 2011."
Polaznici kampa će učiti osnove košarke od poznatih bh. trenera Željka Lukajića, Emira Mutapčića, Draška Prodanovića, Mladena Ostojića i Sabita Hadžića, selektora reprezentacije BiH.

Nenad Marković je u razgovoru za Fenu objasnio da se ideja pokretanja kampa javila jer su organizatori željeli napraviti prepoznatljiv košarkaški brend u Sarajevu - kamp koji će ujediniti proslavljene trenere i košarkaše BiH u jedinstvenom cilju druženja i prenošenja znanja polaznicima i budućim košarkaškim nadama.

"Mi smo se dogovorili da se ne ide na masovnost jer bi kamp izgubio kvalitet rada. Okvirno, po smjeni bi trebalo učestvovati oko 40 djece. To je broj koji će nam omogućiti da posvetimo pažnju svakom polazniku, pa čak i da individualno radimo s njim", izjavio je Marković Feni.

Dodao je da su ciljana godišta polaznika od 10 do 16 godina, ali da mala odstupanja u godištu i broju polaznika neće predstavljati problem za rad kampa.

Kamp će biti održan u tri smjene. Prva smjena počinje 1. i traje do 8. jula, druga počinje 9. a završava 16, a treća 17. i završava 24. jula.

Svi učesnici kampa će biti smješteni u hotelu "Maršal", dok kamp zvanično počinje 1. jula u 18.00 sati na košarkaškom terenu ''BH Telecom" na Bjelašnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: