{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju biciklistička vožnja "Ratni put - put mira" Tour de Igman 2013

7.6.2013. u 23:36
192
1
U nedjelju biciklistička vožnja "Ratni put - put mira" Tour de Igman 2013
192
U nedjelju će s početkom u 10 sati na području općine Ilidža i planine Igman biti održana biciklistička vožnja "Ratni put - put mira" Tour de Igman 2013, a učestvovati mogu svi ljubitelji biciklizma.
U okviru "KSOR Partizan“ od februara 2013. godine djeluje i MTB sekcija "Trek Team“, koja okuplja ljubitelje brdskog biciklizma s ciljem razvoja i afirmacije biciklisitičkog sporta, održavanja biciklističkih skupova i takmičenja, međusobne saradnje i druženja, saradnje sa drugim klubovima i zaljubljenicima u biciklistički sport te razvoja i popularizacije sporta među građanima, prvenstveno mladim ljudima. Ove godine je jubilej postojanja kluba, 55 godina, a kroz sekciju trenutno realizira svoj projekat pod nazivom "Ratni put – put mira“ Tour de Igman 2013“.

Projektom se povezuju bitna historijska mjesta na Ilidži i Igmanu te istovremeno promoviše ekologija i zdravlje kroz sport. Naziv "Ratni put - put mira" je uzet da bi pokazao koliki značaj je ovaj put imao u ratu te da je on podjednako značajan i u mirnodopskom razdoblju za MTB bicikliste i zaljubljenike u prirodu.

Planirano je da vožnja “Tour de Igman” postane tradicionalna te svake godine uključuje sve više učesnika. Projekat predstavlja organizaciju biciklističke ture koja će se realizovati na području općine Ilidža i planine Igman u nedjelju 9. juna od 10 sati. Učesnici će se se kretati unaprijed zacrtanom rutom sa Startom - Veliki park – Velika Aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (ratna džamija-Veliko polje) – Mrazište – Cilj. Okupljanje učesnika je planirano od 9 sati sati kada počinju i prijave za vožnju. Vožnja je planirana za punoljetne osobe i starije maloljetnike u roditeljskoj pratnji. Zaštitna oprema je obavezna.

U okviru automobilske pratnje će se nalaziti osvježenje za učesnike, članovi Crvenog križa Ilidža koji će se pobrinuti da svi učesnici imaju sanitetsku brigu ukoliko ju zatrebaju. Podršku projektu dao je i Odreda Izviđača "Igman 92“ Hrasnica i oružane snage Bosne i Hercegovine. Pored toga, organizacioni tim će se pobrinuti za eventualne kvarove na biciklima i njihovo efikasno uklanjanje.

Ovo je dovoljan razlog da se zainteresirani pridruže i doprinesu većem značaju biciklizma u općini Ilidža i gradu Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: