sport
177

Enjoy Sarajevo 3 - praznik brdskog biciklizma u Sarajevu

Klix.ba
Udruženje brdskih biciklista (MTBA) iz Sarajeva i ove godine, treći put po redu, organizuje tradicionalnu manifestaciju "Enjoy Sarajevo", uspon biciklima na Trebević.

Događaj će se održati u subotu, 18. maja 2013. godine sa početkom u 9 sati i 30 min kod Mosta Suade i Olge, dok je okupljanje učesnika predviđeno za 9.00 sati.

Kao i svake godine, učesnici će krenuti iz Vilsonovog šetališta preko Vraca a potom će voziti starim austrijskim šumskim putem do samog vrha. Spust je naročito atraktivan, šumskom stazom do Brusa. Druga grupa kondiciono manje spremnih biciklista vozit će cestom direktno do Brusa. S obzirom da se očekuje više stotina učesnika iz BiH i inozemstva, saobraćaj će privremeno biti obustavljen do Vraca uz policijsko obezbjeđenje.

Pored osnovnog cilja, podizanja svijesti o potencijalima Trebevića i grada Sarajevo za brdski biciklizam, izgradnji "Olimpic Bike Parka Sarajevo" i novih staza na Trebeviću, promocije zdravog stila života i druženja, ovaj put će biciklisti, u saradnji sa udruženjem "Ruke" djelovati ekološki i učestvovati u akciji čišćenja otpada u prirodi pod nazivom "Očistimo Zemlju za jedan dan".

Partneri u projektu su: Grad Sarajevo, udruženje "Ruke", NVO Horizont – Krdo krew, Udruženje građana Giro di Sarajevo, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad i Istočni Stari Grad. Organizator, Udruženje brdskih biciklista (MTBA) poziva sve ljubitelje biciklizma i vožnje u prirodi da se pridruže događaju i uživaju u čarima Trebevića.

Više informacija kao i mapu puta može se dobiti na www.mtb.ba.