Rekord
156

Treće izdanje takmičenja Jahorina Ultra Trail okupilo 396 učesnika iz 23 zemlje

Klix.ba
Foto: Novak Elčić
(Foto: Adnan Bubalo)
Ovogodišnje takmičenje Jahorina Ultra Trail okupilo je 396 učesnika iz 23 zemlje koji su se takmičili u trail trčanju na 14, 34, 69 i 104 kilometra. Vrijedne nagrade sponzora kompanija GBT Banja Luka, Einar Group BiH, Muscle Freak, GMS Vitez te partnerskih trka Cappadocia Ultra Traila i Ultra-traila Hungary osvojili su najbolji takmičari u kategorijama Mini, Midi, Maxi i Ultra Trail.

U trci na 104 kilometra za žene prvo mjesto je zauzela Miluša Bošković, drugo Draga Žbonter i treće Gordana Maksimović. BN ajbrži muškarac na 104 kilometra bio je Charile Sharpe. Drugo mjesto je zauzeo Ivan Hrastovec, a treće Vladimir Panić.

Najbrža u trci na 69 kilometara u kategoriji Maxi bila je Mateja Blažević, a zatim Maja Blašković te Jasmina Hodžić. U trci za muškarce prvo mjesto je zauzeo Igor Yovanovitch, drugo Marko Herman i treće Miloš Uskoković.

Trku od 33 kilometra u kategoriji Midi prva je istrčala Martina Mileva, druga Martina Đođo i treća Urška Robnik. Od muškaraca na prvom mjestu se našao Marjan Bonev, drugom Matjaž Čuček i trećem Ivan Milinković.

U utrkivanju na deset kilometara u kategoriji Mini, prvo mjesto je zauzela Darija Bostančić, drugo Amila Štaljo i treće Ivana Momčilović. Najbrži muškarac na deset kilometara bio je Alija Imamović, a poslije njega Marjan Bonev te Neven Cicović.

Ujedno, na Maxi Trailu kao oglednoj trci za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u trail trčanju, najbolji plasman među domaćim takmičarima su ostvarili Jasmina Hodžić i Jasmin Pajević te poslije njih i Nataša Kaurin, Mirsad Abdaković, Ana Perić i Mate Ćurić.

Ovogodišnje izdanje Jahorina Ultra-Traila predstavlja veliki iskorak u onome što planinarsko društvo Javorina kao organizator radi kontinuirano već nekoliko godina.

"Navigirali smo a zatim uredili i markirali za dnevno i noćno trčanje 130 kilometara staza koje prolaze najljepšim dijelovima sarajevsko-romanijske regije i povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem. Jako smo sretni što je ovo do sada najmasovnije izdanje ali i što taj porast u broju učesnika prati i sve veći broj domaćih sportista i rekreativaca koji se okreću ovom sportu. Zahvaljujemo se takmičarima koji su učestvovali na Mini, Midi, Maxi i Ultra Trailu i iskreno se nadamo da se vidimo i naredne godine", izjavila je Sanja Kavaz, direktorica trke.