26 pobjednika
19

Završene najzahtjevnije utrke Jahorina Ultra Traila, trkači iz BiH popravili svoje plasmane

Piše: I. Č.
Foto: Lamija Selmanović/Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Treće izdanje sportske manifestacije Jahorina Ultra Trail održano je danas na stazama Jahorine povezanim s Ravnom planinom, Romanijom, Sarajevom i Trebevićem, a završene su tri glavne utrke Maxi Trail (69 km), Midi Trail (34 km) i Ultra Trail (34 km). Sutra će biti održana utrka Mini Trail (14km).

Direktorica Ultra Traila Sanja Kavaz kazala je za Klix.ba da je atmosfera na Jahorini veoma dobra, a da danas imaju ukupno 26 pobjednika i pobjednica.

"Sretna sam što je Igor Jovanović iz našeg Jahorina Ultra Trail tima pobijedio i ove godine na Maxi Trailu. Vidim jako puno trkača iz Bosne i Hercegovine koji su popravili svoje plasmane i koji prave dobre rezultate", kazala je Kavaz.

Istakla je da je mnogo ljudi prošlo stazama, da su zadovoljni i da su dobili sve pohvale za organizaciju.

"Naročito smo dobili pohvale za iskorak koji smo ove godine napravili kada je riječ o stazama, ali i generalno kada je riječ o organizaciji, promociji, ugođaju", istakla je Kavaz.

Napomenula je da su današnje utrke kategorizirane, posebno za muškarce i žene, posebna za policiju i vojsku...

Podsjećamo, organizatori ovog sportsko-turističkog događaja su Planinarsko društvo Jahorina i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, koji je finansijski podržao projekat.