|

Timur Aylyarov pobjednik K-1 turnira World Grand Prix Euro, Igor Emkić na drugom mjestu

Timur Aylyarov pobjednik K-1 turnira World Grand Prix Euro, Igor Emkić na drugom mjestu
84
Piše: A. K.
4.12.2016. u 00:45
18
komentara
84

dijeljenja
1/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
9/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
10/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
11/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
12/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
13/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
14/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
15/15 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
U dvorani Mejdan u Tuzli večeras je održan K-1 turnir World Grand Prix Euro za borce u kategoriji do 85 kilograma, koji je osvojio ruski kickbokser Timur Aylyarov, savladavši u finalu Igora Emkića iz Bosne i Hercegovine.
U prvoj borbi turnira snage su odmjerili kickbokseri Nikola Noveski iz Srbije i David Radef iz Francuske. U odnosu na prvu, druga i treća runda su donijele nešto jaču borbu. Odlukom sudija u polufinale je prošao Radef.

Druga borba donijela je ukrštavanje rukavica Igora Emkića iz BiH i Giuseppea de Domenica iz Italije. Emkićevi prvi potezi predviđali su žestok meč. Otvorena borba dominirala je u ovom okršaju, a sudijskom odlukom u trećoj rundi bh. kickbokser prošao je u polufinale, što je publika u tuzlanskom Mejdanu s oduševljenjem dočekala.

Okršaj Agrona Pretenija iz Hrvatske i Imanola Rodrigeza iz Španije imali smo priliku vidjeti u trećoj borbi. Pretenijeva dominantnost preoladavala je u tri runde. To ga je po okončanju treće runde dovelo do prolaska u polufinale, prema odluci sudija.

Četvrti par bili su Timur Aylyarov iz Rusije i Vasil Ducar iz Češke Republike. Sudijskim prekidom u trećoj rundi pobjeda i mjesto u polufinalu pripalo je Aylyarovom.

Rezervna borba

U rezervnoj borbi rukavice su ukrstili Mesud Selimović iz BiH i Petar Jamak iz Hrvatske. Odličnim nokautom u prvoj rundi slavio je Selimović uz gromoglasnu podršku prisutnih u Mejdanu.

Polufinale

Prvi polufinalni par bili su Emkić i Radef. Dominantni Emkićevi potezi preovladavali su i u ovom okršaju. Odlukom sudija Emkić se plasirao u finale turnira te još jednom oprevdao epitet trenutno najboljeg bh. kickboksera.

Preteni i Aylyarov bili su drugi polufinalni par. Otvorena i jaka borba karakterisala je i ovaj meč, a sudijskom odlukom mjesto u finalu pripalo je ruskom borcu.

Finale

U finalu smo vidjeli okršaj Emkića i Aylyarova. Izuzetno impulsivna i energična borba u prvoj rundi bila je obećavajuća za bh. kickboksera koji je u potpunosti dominirao nad svojim protivnikom zadajući mu seriju snažnih udaraca, međutim, nije ga uspio oboriti.

Sličnim intenzitetom Emkić je krenuo i u drugoj rundi, ali Aylyarov jak udarac našeg kickboksera oborio je na pod. Nakon podizanja uslijedio je isti scenarij. Treće Emkićevo padanje na pod bilo je presudno s obziorom da je sudija u ringu automatski označio kraj borbe. Pobjeda je pripala gostu iz Rusije.

Na kraju kažimo i to da je borilački K-1 turnir World Grand Prix Euro za borce u kategoriji do 85 kilograma bio specifičan po tome što su se borci u toku jedne večeri morali boriti čak tri puta.

Pobjedniku je pripala novčana nagrada u iznosu od 15.000 dolara, a drugoplasiranom 5.000 dolara. Treći i četvrti su nagrađeni sa po 2.500 dolara.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...