sport
225

Sve spremno za K-1 World Grand Prix Euro: Turnir osmorice u subotu u Tuzli

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sve je spremno za K-1 turnir World Grand Prix Euro za borce u kategoriji do 85 kilograma, koji će sutra uvečer biti održan u dvorani Mejdan u Tuzli.

Riječ je o turniru u kojem se za titulu pobjednika bori osam kickboxera iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Rumunije, Španije, Engleske, Holandije i Bosne i Hercegovine.

Specifičnost ovog borilačkog turnira ogleda se u tome da će se borci u toku jedne večeri morati boriti čak tri puta, a za pobjednika je osigurana novčana nagrada u iznosu od 15.000 dolara.

Prema riječima predstavnika K-1 World Grand Prix Euro za BiH Amira Subašića, svi borci već su stigli u Tuzlu.

"Pripreme za ovaj događaj traju već godinu dana i sve je spremno za subotu. Jedan od takmičara iz Poljske se razbolio, zbog čega je bio spriječen doći u Tuzlu, ali mi smo već napravili određenu izmjenu, tako da tu nemamo nikakvih problema. Očekujemo u prosjeku od 12 do 15 mečeva, a kao i uvijek nadamo se dobrim nokautima", izjavio je Subašić.

Na ovoj borilačkoj manifestaciji boje bh. zastave branit će tuzlanski kickboxer Igor Emkić. Kako kaže, dat će sve od sebe da ponovi uspjeh sa K-1 turnira No Limit 8, a koji je u martu ove godine održan u sarajevskoj Zetri.

Emkićev prvi protivnik sutra je Italijan Giuseppe de Domenico.

"Za razliku od prethodnog turnira u Mejdan dolaze najbolji borci Evrope i svijeta, a i ja sam jedan od njih. Bilo koga na ovom turniru da pobijedite znači da ste vrhunski borac. Čvrsto vjerujem da mi je mjesto na ovom turniru i da sam jedan od najboljih, što ću sutra i pokazati", istakao je Emkić iza kojeg je intenzivni dvomjesečni trenažni proces.

Pored spomenutih Igora Emkića i Giuseppea de Domenica, na turniru osmorice učestvuju još i Agron Preteni iz Hrvatske, Nikola Noveski iz Srbije, Vasil Ducar iz Češke, David Radeff iz Francuske, Radoslaw Paczuski iz Poljske i Timur Aylyarov iz Rusije.

Borac koji izgubi u finalu će osvojiti nagradu od 5.000 dolara, dok će treći i četvrti biti nagrađeni sa po 2.500 dolara.

Početak K-1 borilačkog turnira World Grand Prix Euro najavljen je za 19 sati u dvorani Mejdan u Tuzli.

K-1