ATP i WTA Miami
0

Williams prva polufinalistica, Ferrer i Melzer četvrtfinalisti

TOTALSPORT
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Najbolja teniserka današnjice Serena Williams prva je izborila polufinale WTA Premier Mandatory turnira koji se ove sedmice, paralelno s ATP Mastersom 1000, igra u Miamiju.

Mlađa sestra Williams je nakon sat i 50 minuta tenisa sa 6-3, 7-6(5) svladala Kineskinju Na Li, koja je imala veliku priliku odvesti meč u treći set. Naime, Kineskinja je nakon glatkog gubitka prvog seta i lošeg početka drugog (0-2) nanizala pet gemova zaredom, povela s 5-2 i imala 0-30 na servisu Amerikanke. No, Williams je nakon toga ponovno pokazala koliko je borbena.

Izvukla je svoj servis, breaknula Kineskinju i još jednom zadržala svoj početni udarac za 5-5. Nakon toga su obje igračice po jednom zadržale servis i set je otišao u tie-break. Pobjednica druge dionice bila je neizvjesna sve do kraja, kada Williams kod 5-5 uzima dva poena zaredom i ulazi u polufinale gdje će igrati protiv bolje iz susreta Poljakinje Agnieszke Radwanske i Belgijanke Kirsten Flipkens koji je na rasporedu u noći s utorka na srijedu.

Kod tenisera su poznata prva dvojica četvrtfinalista, a to su Španac David Ferrer i Austrijanac Jürgen Melzer.

Ferrer se nakon 81 minute igre lako obračunao s Japancem Keijem Nishikorijem 6-4, 6-2, dok je Melzer morao okrenuti meč protiv drugog Španca Alberta Ramosa. Nakon katastrofalnog prvog seta i gubitka 2-6, Melzer je preostala dva uz dominantnu igru uzeo sa 6-3, 6-3. Upravo Ferrer i Melzer tvore prvi četvrtfinalni par turnira iz Masters serije 1000.

ATP i WTA Miami

teniseri, 4. kolo

Melzer - Ramos 2-6, 6-3, 6-3 Ferrer (3) - Nishikori (13) 6-4, 6-2

teniserke, četvrtfinale

Williams (1) - Na Li (5) 6-3, 7-6(5)