Bolji od Melzera
2

Ferrer prvi polufinalista ATP turnira u Miamiju

Totalsport
David Ferrer (Foto: AFP)
David Ferrer (Foto: AFP)
Španac David Ferrer, peti teniser svijeta i treći nositelj ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, prvi je izborio plasman u polufinale.

Ferrer je u četvrtfinalu savladao 42. tenisera svijeta, Austrijanca Jürgena Melzera 4-6, 6-3, 6-0 nakon jednog sata i 55 minuta igre. Bio je to njihov deveti duela i sedma Ferrerova pobjeda, a četvrta zaredom.

U meču bez ijednog asa, Ferrer je iskoristio sedam od 19 break-lopti, a Melzer 4 od 6. Španac je imao 20 direktnih poena i 30 neforsiranih grešaka, a Austrijanac, kojem nije pomogla podrška iz lože supruge Ivete Benešove, češke teniserke, omjer 19-45.

David Ferrer nikada nije igrao u finalu turnira u Miamiju, ali ovo mu je već treći plasman u polufinale. Prva dva je odigrao i izgubio 2005. i 2006. godine. Treću sreću tražit će protiv pobjednika duela između njemačkog veterana Tommyja Haasa i Francuza Gillesa Simona.

Preostala dva četvrtfinalna meča u četvrtak će odigrati Francuz Richard Gasquet i Čeh Tomaš Berdych, odnosno Britanac Andy Murray i naš Marin Čilić.

 

ATP Miami, četvrtfinale:

Ferrer (3) – Melzer 4-6, 6-3, 6-0