ATP Miami
0

Ferrer preko Haasa u finale

Totalsport
David Ferrer (Foto: AFP)
David Ferrer (Foto: AFP)
Španski teniser David Ferrer prvi je finalist ATP Masters 1000 turnira u Miamiju. U polufinalu je savladao njemačkog veterana Tommyja Haasa sa 4-6, 6-2, 6-3.

Velike igre je ove sedmice na Floridi pružao Haas, autor senzacije turnira - izbacivanja prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. Odlično je Nijemac otvorio i polufinalni meč protiv Ferrera. S dva breaka je stvorio temelje za osvajanje prvog seta, a premda je Španac uspio vratiti jedan izgubljeni servis, Haas mu nije dopustio potpuni povratak.

No, nije uspio nastaviti u istom ritmu i u drugoj dionici. Počeo je više griješiti, a istovremeno je Ferrer podigao nivo svoje igre što mu je donijelo dva breaka i lagano osvajanje seta. U prvih šest gemova trećeg seta vidjeli smo čak četiri breaka. Haas je dvaput imao prednost i dvaput ju je gubio i na kraju ga je to slomilo. Nakon što je Ferrer drugi put vratio izgubljeni servis Nijemčeva se igra raspala i priči je bio kraj.

Peti igrač svijeta je s još jednim breakom stavio ''tačku na i'', osiguravši 37. finale u karijeri i četvrti ove sezone. Dosad je osvojio 20 turnira. Spomenimo i da mu je ovo bila treća pobjeda u isto toliko dvoboja protiv Haasa.

Suparnik u finalu bit će mu bolji iz meča između Andyja Murrayja i Richarda Gasqueta.

ATP Miami, polufinale:

Ferrer (3) - Haas (15) 4-6, 6-2, 6-3