Tenis
0

Patnje Serene Williams u četvrtfinalu WTA turnira u Madridu

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Dva sata i četrnaest minuta se mučila prva igračica svijeta Serena Williams kako bi preko domaće teniserke Anabel Medine Garrigues došla do polufinala WTA zemljanog turnira u Madridu.

U silnim je problemima bila Serena protiv 63. teniserke na svijetu koja je, nevjerovatno, dobila drugi set bez da je Amerikanki dala i jedan gem. Treba reći da je u ovom meču, praktički od početka do kraja, Serena strašno mnogo griješila, ali treba pohvaliti i sve što je napravila Španjolka.

U trećem je setu Serena imala startno vodstvo 2-0, te je imala dvije vezane break-lopte (15-40) za 3-0, kao i tri gem-lopte za 3-1. No, u tim se trenucima španska teniserka vratila u meč i do kraja držala u velikim problemima najbolju na svijetu. No, Medina Garrigues ipak nije uspjela do kraja kreirati veliku senzaciju u Madridu.

U polufinalu će Williams igrati protiv Talijanke Sare Errani koja je relativno lako pobijedila Ruskinju Jekatarinu Makarovu sa 6-4, 6-3. Na početku oba seta je Errani radila break i potom držala prednost sve do kraja.

U drugom polufinalu će igrati Marija Šarapova i Ana Ivanović. Obje su lako obavile posao ovog petka - Šarapova je sa 6-2, 6-4 svladala Estonku Kaiju Kanepi, dok je zaista u sjajnoj formi Ivanović koja je sa 6-3, 6-1 otpuhala s terena Angelique Kerber.

WTA Madrid, četvrfinale:

S. Williams (1) - Medina Garrigues 6-3, 0-6, 7-5 Errani (7) - Makarova 6-4, 6-3

Ivanović (16) - Kerber (6) 6-3, 6-1 Šarapova (2) - Kanepi 6-2, 6-4