Tenis
7

Serena dvanaesti put zaredom dobila Šarapovu

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams i dalje je posve nedodirljiva za Mariju Šarapovu. U meču dvije najbolje svjetske teniserke, u finalu zemljanog WTA turnira u Madridu, slavila je Amerikanka 6-1, 6-4.

Bio je to petnaesti međusobni meč ove dvije teniserke i Serena sada ima 13-2, no američka teniserka je ujedno dobila dvanaesti meč zaredom protiv Ruskinje. Nedjeljni meč je trajao tek jedan sat i 18 minuta.

Serena je osvojila jubilarnu 50. WTA krunu u karijeri, dok je Šarapova ostala na 29. I dok se tokom ovog madridskog turnira silno mučila protiv daleko slabijih suparnica, pa je između ostalih jedva pobijedila Medinu Garrigues i pritom izgubila drugi set bez osvojenog gema, u finalu je Serena zaigrala daleko bolje i nije Ruskinji dopustila igranje trećeg seta.

Prvi set je bio šetnja za Serenu, nije dozvolila suparnici ni jednu break-loptu, te je na servis izgubila tek četiri gema. No, drugi je set krenuo s breakom Šarapove, ali nije dugo uživala druga teniserka svijeta u prednosti.

Serena je vratila break, izjednačila na 3-3, a potom došla do novog breaka koji joj je omogućio slavlje u dva, zapravo, laka seta.

U nastavku dana će se u Madridu igrati i ATP finale, za krunu se bore Rafael Nadal i Stanislas Wawrinka.

WTA Madrid, finale:

S. Williams (1) - Šarapova (2) 6-1, 6-4