Tenis
4

Wawrinka: Federer je moj najveći navijač, bio je lud od sreće

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Švicarac Stanislas Wawrinka cijelu je karijeru proveo u sjeni svog legendarnog sunarodnjaka Rogera Federera. Nakon što je Wawrinka osvojio Australian Open, jedan od najbržih koji mu je čestitao bio je upravo veliki prijatelj Federer.

Wawrinka je tokom cijelog turnira u Melbourneu svjedočio kako mu je Federer pružao veliku podršku u njegovim uspjesima. Švicarski 28-godišnji teniser svoj prvi osvojeni Grand Slam naslov začinio je činjenicom da je postao prvi igrač u historiji koji je na istom Grand Slam turniru pobijedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, prvog i drugog tenisera svijeta.

Iako je Roger Federer, rekorder sa 17 osvojenih Grand Slam naslova, izgubio u polufinalu od Rafaela Nadala, kojeg je Wawrinka tukao u finalu, te je po prvi puta pao ispod svog sunarodnjaka na ATP listi (Wawrinka je treći, a Federer tek osmi u novom poretku), nije ga uhvatila ljubomora. Baš naprotiv.

"Federer me nazvao odmah nakon meča. Bio je tako sretan. Zapravo, bio je lud od sreće! On se našao u takvim situacijama toliko puta, dobro zna kakav je to osjećaj osvojiti Grand Slam naslov. Bio je sasvim oduševljen. Roger je moj najveći navijač i uvijek će biti", izjavio je Wawrinka.