Tenis
1

Federer: Wawrinka me inspirirao, švicarsko finale bio bi san

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer priznao je kako mašta o finalnom meču sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom u finalu Australian Opena. Bilo to prvo švicarsko finale na nekom Grand Slam turniru u historiji. No, prvo obojica moraju preskočiti svoje polufinalne prepreke.

Wawrinka je u utorak nakon velike borbe u pet setova iz turnira izbacio branitelja naslova i četverostrukog pobjednika, Srbijanca Novaka Đokovića. Ostao je tako i dalje neporažen u ovoj godini, nakon što je prethodno osvojio ATP turnir u Chennaiju.

Jedan od prvih koji je čestitao Wawrinki bio je Roger Federer, koji je večer kasnije u četiri seta savladao Britanca Andyja Murraya. Wawrinka će u polufinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha, a Federer protiv svog najvećeg rivala, Španca Rafaela Nadala.

Kada bi Federer i Wawrinka, dvojica dobrih prijatelja koji su na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine zajedno osvojili zlatnu medalju u parovima, dobili svoje polufinalne mečeve, u nedjelju bi Švicarci u Melbourne Parku imali veliku feštu.

"Jasno da sam usredotočen na svoj meč s Rafom, ali ću definitivno prvo pogledati Stanov meč protiv Berdycha. Nadam se da može proći u finale. Onda neka on takav pritisak stavi na mene", veli Federer, koji sanja švicarsko finale.

"Bilo bi sjajno imati takav 'problem'. Kada ste u polufinalu, normalno da sanjate. Drago mi je da su se stvari okrenule Wawrinki u njegovu korist. Jako sam se veselio njegovoj pobjedi protiv Đokovića, jer je on uložio čudesan napor u svoju karijeru zadnjih godina i nije uvijek dobivao nagradu za to. Ne mogu reći da sam stalno razmišljao o tome dok sam ja igrao, ali Wawrinka je definitivno inspirirao svojom igrom".