Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ljudi nama treba biti drago što smo živjeli u eri ove 'velike trojke'. Znači nikad jača konkurencija u ovom sportu, a sva trojica su uspjeli da osvoje najveći broj turnira, Grend slemova itd.. Uživajte dok još traje!
Ja koliko se sjecam Ivan Lendl je Cehoslovak, jedino kasnije da je uzeo drzavljanstvo Amerike,ali dok je osvajao turnire igrao je za Cehoslovacku
novak i onaj ludi otac su sami sebi dali autogolove i zavrsili karijeru
22 GS
Ja sto ne volim ovaj debilizam, nadal osvojio gs i odmah najbolji kazu, nije najbolji, nije kraj karijere, kad zavrse karijeru onda se moze reci da je najbolji, nije samo broj gs mjerilo, ko kaze da djokovic nece jos pet gs uzet, lupanje u prazno.
Zvanicna GOAT lista ne postoji niti ce postojati. Kreator po subjektivnom osjecaju dodjeljuje bodove odredjenim dostignucima. Kada se spomene bilo koji teniser, najbitnija stvar koja ga obiljezava je broj GS titula i tu je Nadal br1. Da pitate Novaka da li bi mijenjao svoje sedmice sa Nadalovim brojem GS titula, sigurno bi objerucke prihvatio, iako to ne bi nikad izgovorio. Bas je francuzima bitnije ostati na prvom mjestu fifine liste nego osvojiti Svjetsko prvenstvo.
Dvojica igrala godinama jedan protiv drugog dok su bili najjaci, a Djovak tek bio nadolazeci. Dvojica imala strasnu konkureciju i generaciju tenisera, dok su trecem najveca konkurencija bili poremeceni Andy Murray, Wawrinka i ponekad Zverev ili Medvedev. Ovo je isto kao reci Hamilton je bolji vozac od Michaela Schumachera ili Senne. Jeste za one koji su pratili F1 samo u njegovo vrijeme.
Sada kad se zna da je Nadal najbolji svih vremena sa 22 grand slem titule, izmišljaju se nova pravila. Od toga ko je išao u koji vrtić pa dalje.Svako ima svoju tabelu.
Statistika je kao bikini, puno otkriva a ništa ne pokazuje :)
Nisu za porediti. Jedan od njih je gospodin a drugi je piramidiot koji festa sa Vucicem i Dodikom.
Nadalova najveca sramota je sto nikad nije osvojio zavrsni masters😂
Naravno
Najbolji ikad:Federer,Nadal,Djokovic......
Djokovic N01
Ma realno i jest Nole GOAT. Sve mu brojke idu u prilog, svi turniri, dueli, procenti u na njegovoj strani...
znamo mi to sve, opštepoznata stvar!