Tenis
1

Serena Williams: Protiv onakvog Rosola bih izgubila 6-0, 6-0

Totalsport
Serena Williams
Serena Williams
Čeh Lukaš Rosol u četvrtak je napravio najveću tenisku senzaciju u zadnjih nekoliko godina pobjedom protiv Španca Rafaela Nadala u 2. kolu Wimbledona. Dva dana kasnije se "vratio u normalu".

Nije stoti teniser svijeta iz Češke samo ostvario senzacionalni rezultat na središnjem terenu protiv Nadala, već je i senzacionalno igrao. Potezao je praktički svaku loptu i zabijao "winnere" sa svih strana.

"Kada sam to gledala, pomislila sam da je sva sreća da ja nisam bila na Nadalovom mjestu. Izgubila bih 6-0, 6-0. Tako jako je udarao loptu, izravni poeni su samo sijevali", kazala je Serena Williams.

Nakon partije života na najvećoj svjetskoj teniskoj pozornici, Rosol je u subotu morao na teren broj 12, "daleko od svjetala reflektora". U vjetrovitim uvjetima je igrao protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera. Ne samo da nije uhvatio niti jedan set, nije imao niti jednu break-loptu u meču. Od Rosola dva dana ranije, ni traga. Priča koja je toliko puta već ispričana na teniskim turnirima. Obično nakon "pobjede karijere" protiv velikog favorita uslijedi poraz već u sljedećem meču, kada odjednom jako porastu očekivanja.

"Znao sam da se to može dogoditi. Svi su mi govorili, 'ne možeš opet onako igrati, možda ćeš izgubiti'. Moj je cilj bio samo nastojati se maksimalno koncentrirati na taj meč i odigrati dobar tenis", rekao je Rosol.

Taj cilj definitivno nije ostvario, barem ne onaj drugi dio. A Kohlschreiber je iskreno priznao da mu je Rosol otvorio vrata osmine finala. Samo što mu nije javno zahvalio.

"Naravno da sam bio sretan što nisam morao igrati protiv Nadala jer bih najvjerovatnije izgubio. Ovako sam imao dobre šanse za pobjedu što se na kraju i dogodilo. U pripremanju taktike mi je puno pomoglo ono što sam vidio u njegovom meču protiv Nadala", rekao je Kohlschreiber nakon pobjede 6-2, 6-3, 7-6 (6).