Tenis
0

Nadal: Nije mi žao zbog nastupa u Halleu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal svoj je nastup na travi u njemačkom Halleu okončao četvrtfinalnim porazom od branitelja naslova Philippa Kohlschreibera. No, španski teniser ne smatra da je pogriješio dolaskom u Halle nakon trijumfa na Roland Garrosu.

Prvi put u devetom međusobnom dvoboju Kohlschreiber je uspio nadigrati 2. igrača svijeta (6-3, 6-4), a Nadal je nakon poraza ustvrdio da je nastup na turniru bio dobra priprema pred Wimbledon.

"Devet godina u nizu igrao sam u sedmici nakon Roland Garrosa, a jedini je izuzetak bila 2009. godina kada sam bio povrijeđen", izjavio je Nadal koji je inače zalet na travu uoči Wimbledona tradicionalno hvatao u londonskom Queen's Clubu.

"Takav izbor mi je uvijek funkcionirao fantastično. Iako sam izgubio, dva meča i treninzi u Halleu značajno su mi pomogli i namjeravam se vratiti na ovaj turnir i dogodine. Kada igrate na travi, ako niste maksimalno samopouzdani, svaki je meč lutrija, posebno onaj koji se igra u tri seta. Sada nema vremena za traženje izgovora i razloga poraza. Nisam se dobro kretao i uz to ću morati još malo prilagoditi svoje udarce drugačijoj podlozi", rekao je pobjednik Wimbledona 2008. i 2010. godine.

"Sada idem kući gdje ću se nekoliko dana odmarati i opuštati u društvu s porodicomi i prijateljima. Igrao sam gotovo svaki mogući meč još od Indian Wellsa. Bit ću spreman za povratak u Wimbledonu", zaključio je Nadal.