ATP Vina del Mar
27

Rafael Nadal se vratio laganom pobjedom

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal u srijedu je odigrao prvi pojedinačni meč nakon sedam mjeseci pauze. Vratio se sjajni teniser pobjedom u 2. kolu zemljanog ATP turnira u čileanskom Vina del Maru.

Sa 6-3, 6-2 nekada prvi, a danas peti teniser svijeta, je pobijedio argentinskog tenisera Federica Delbonisa za jedan sat i 27 minuta igre. Nije Nadalova igra bila impresivna, ali Špancu je vjerovatno najbitnije što je opet na terenu i što može igrati tenis.

Inače, meč nije dobro počeo za Nadala jer je Argentinac vodio 2-1 s breakom. Prvi set je uprkos 6-3 za Nadala bio vrlo neizvjestan, pa je tako u njemu Nadal osvojio samo pet poena više (37-32), a slabo je igrao nakon prvog ubačenog servisa (10 od 18 osvojenih poena).

No, pred kraj seta se Nadal opustio i započeo igrati bolje, pa ga je to odvelo do osvojenog prvog seta i vodstva 4-0 u drugom. Lagano je priveo meč kraju i osigurao prolaz u 3. kolo gdje će igrati protiv pobjednika meča dvojice Španaca, Alberta Montanesa i Daniela Gimena-Travera.

Recimo da Nadal za suparnika na ovom turniru više nema svog kolegu iz igre parova, Juana Monaca. Argentinac, koji je prošle godine osvojio ovaj turnir, je iznenađujuće poražen od Francuza Guillaumea Ruffin sa 7-6(3), 6-4.

ATP Vina del Mar, 2. kolo:

Nadal (1) - Delbonis 6-3, 6-2 Ruffin - Monaco (2) 7-6(3), 6-4