Tenis
16

ATP Vina del Mar: Rafael Nadal u dvostrukom finalu

Totalsport
Rafel Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafel Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Španjolski teniser Rafael Nadal imat će priliku osvojiti duplu krunu u svom povratničkom turniru. U čileanskom Vina del Maru Nadal igra nakon čak sedam mjeseci pauze...

Nakon što je u petak osigurao prolaz u finale parova zajedno s partnerom Juanom Monacom, dan kasnije je Nadal izborio i finale u pojedinačnoj konkurenciji ovog turnira na zemljanoj podlozi. Lako i za samo jedan sat i četiri minute Nadal je sa 6-2, 6-2 pobijedio francuskog tenisača Jeremyja Chardyja.

"Igrao sam bolje nego prošli meč. Osjećam se sve ugodnije na terenu. Sve je odlično i zadovoljan sam", rekao je trenutno peti teniser svijeta.

Nadal je tokom meča napravio četiri breaka (od šest šansi), a svoj je servis čvrsto držao u rukama cijeli meč, makar je morao spašavati pet break-lopti.

U finalu će Rafael Nadal igrati protiv argentinskog tenisača Horacija Zeballosa koji je svladao sunarodnjaka Carlosa Berlocqa 6-3, 7-6(4). Velika se borba u tom meču odvijala u drugom setu u kojem su obojica tenisača po dva puta oduzimala servis suparnika. Drama se otegnula sve do tie-breaka gdje je Zeballos napravio startnu prednost od 4-0 i zadržao je do kraja.

Ukupno je Zeballos, 73. teniser svijeta, imao mnogo više break-prilika u meču (13-5), te je zasluženo izborio drugi finale u karijeri. Premijerni finale, prije četiri godine u Sankt Peterburgu, je izgubio.

ATP Vina del Mar, polufinale:

Nadal (1) - Chardy (3) 6-2, 6-2 Zeballos - Berlocq (8) 6-3, 7-6(4)