Ne želi pričati o koljenu
0

Nakon sedam mjeseci pauze vratio se Rafael Nadal

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Sedam mjeseci je prošlo od posljednjeg takmičarskog meča Rafaela Nadala. U utorak navečer se sjajni španski teniser vratio na teren, te je na zemljanom ATP turniru u čileanskom Vina del Maru odigrao meč parova.

Zajedno sa svojim prijateljem, Argentincom Juanom Monacom, Nadal je u meču 1. kola turnira parova pobijedio s laganih 6-3, 6-2 Františeka Čermaka i Lukaša Dlouhyja.

"Bilo je dobro, ali i sami znate da parovi nisu toliko zahtjevni kao pojedinačni meč. Vidjet ćemo sutra (op.a. srijeda) kako je kada budem igrao pojedinačni meč. Bio sam nakon meča na pregledu koljena, situacija je zadovoljavajuća", rekao je Nadal.

Podsjetimo da je zadnji meč sada tek peti igrač na svijetu odigrao u Wimbledonu prošle godine. Povreda koljena ga je tada od tenisa odvojila sve do početka ove godine. Tada se Nadal mislio vratiti, ali su potom uslijedili želučani problemi.

"Ne bih volio više pričati o koljenu, zapravo i neću. Reći ću samo ovo, ono me i dalje boli dok igram, ali to je normalno. S boli ili bez nje, ovdje sam da igram tenis i da o tome pričam. Odlučio sam se za povratak, što znači da mogu igrati. Ne, nisam još 100 posto spreman, za to mi trebaju sedmice, ali molim vas, nećemo više o koljenu", rekao je Nadal.

U srijedu 26-godišnjeg Španca, kralja zemljanih terena, očekuje meč 2. kola pojedinačnog dijela turnira. Prvi mu je suparnik argentinski teniser Federico Delbonis.