Tenis
402

Džumhur: Želim biti među 100 tenisera svijeta, hvala Đokoviću na lijepim riječima

Piše: J. H.
Damir Džumhur (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur i kompanija BH Telecom ozvaničili su nastavak saradnje do kraja tekuće godine. Kako je Džumhur kazao, san mu je da uđe među 100 tenisera svijeta.

Ova godina je najbolja u karijeri najmlađeg bh. seniora. Osvojio je tri turnira Challenger serije (Turska, Rumunija, Italija), bio među 32 tenisera na Australian Openu kao i među 128 tenisera koji su učestvovali u Ronald Garrosu.

"Nadmašio sam sve zacrtane ciljeve. Do kraja godine želim biti među Top 100 tenisera svijeta. Za sada sam na dobrom putu, dobro radim i pripremam se. Nadam se da ću zadnji dio sezone odigrati kvalitetno i da će biti dovoljno za ulazak u 100 najboljih", kazao je Džumhur.

Početkom naredne sedmice Damir i njegov tim putuju u New York gdje će naš teniser po prvi put učestvovati direktno na glavnom turniru US Opena.

"Iskreno se nadam da ću i u narednom turniru učestvovati na glavnim turnirima i da neću morati igrati kvalifikacije", kazao je Džumhur.

Kako je kazao, postoji mogućnost da uđe u Challenger Master, odnosno među osam najboljih igrača iz Challenger serije.

Nakon nastupa na US Openu, Damira očekuje nastup u Davis Cup reprezentaciji BiH koja protiv Litvanije u Sarajevu traži prolazak u A diviziju.

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković pohvalio je Džumhura i izrazio nadu da će biti među 50 tenisera svijeta. Riječi popularnog Noleta nisu prošle nezapaženo kod najboljeg bh. tenisera.

"Oduševljen sam Novakovim riječima. Velika mi je čast i zadovoljstvo da tako veliki sportista i čovjek biranim riječima govori o meni. Zahvaljujem mu se na tome što je u meni prepoznao u meni dobrog igrača i osobu sa kojom uvijek može porazgovarati. Zaista se nadam da će naše prijateljstvo biti još veće s obzirom da ću sada igrati na više ATP turnira i Grand Slamovima gdje ću biti sa najboljim igračima, dijeliti svlačionicu sa igračima kao što su Đoković. Želim mu sve najbolje u karijeri", kazao je Džumhur.

Damirov otac i trener Nerfid Džumhur kazao je da u timu nedostaje još par ljudi za čiji su angažman potrebna finansijska sredstva.

"Prije sve, nedostaje nam kondicionih trenera, fizioterapeuta i psihoterapeuta koji su u ovom peridou Damirove karijere neophodni", kazao je Damirov trener.

Podsjetimo, Džumhur je ove godine zabilježio najbolji ranking u karijeri nakon što je bio plasiran na 105. poziciju ATP liste.