{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sportske igre mladih 2013: Četiri dana sporta i zabave u glavnom gradu BiH

5.7.2013. u 12:48
43
1
Sportske igre mladih 2013: Četiri dana sporta i zabave u glavnom gradu BiH
43
Sarajevo je u prethodnim danima bilo peti grad domaćin najljepše sportske priče za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini.
Na nekoliko lokacija u gradu u periodu od 1. do 4. jula održana su takmičenja u okviru trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, a više od 4.200 dječaka i djevočica imalo je priliku takmičiti se u malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, uličnoj košarci, igri Između dvije vatre, tenisu, stonom tenisu i šahu.

Nijedan dan nije manjkalo entuzijazma i sportskog duha, a na uličnoj košarci, koja se održala na terenima Gimnazije "Dobrinja", atmosfera je bila izrazito pozitivna. Maštovitosti nije nedostajalo ni u nazivima ekipa, pa su se tu našli "Doktori i čarobnjaci", ekipa "Strogo po mahali“, "Vanzemaljci“, "Tim Raketa“ i "Amerikanci“ . Najpopularniji sport među dječacima je i ove godine bio mali nogomet koji se dva dana održavao na pomoćnim terenima stadiona "Koševo“, a djevojčice iz Sarajeva najviše interesovanja su pokazale za odbojku i odbojku na pijesku.

Zadovoljstvo brojem prijavljenih u Sarajevu i kvalitetom takmičarskog dijela nije krio ni predsjednik Igara Haris Delihametović: "Mi se trudimo da pružimo uvijek najbolje terene, opremu i sudije, a zauzvrat očekujemo samo fair play. Mališani u Sarajevu pokazali su nam da jeste značajno pobijediti, ali da je još važnije učestvovati i družiti se sa vršnjacima".

Deliahmetović je dodao da u Sarajevu ove sedmice nije nedostajalo ni talenta ni zabave.

Nakon uspješno realizovanih takmičenja u Konjicu, Goraždu, Doboju, Zenici i Sarajevu, BH Telecom Sportske igre mladih nastavljaju svoj put ka sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Gradovi Prijedor i Bihać 6, 7. i 8. jula bit će domaćini priče koja uljepšava ljetni raspust djeci i mladima širom BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: