sport
0

Sportske igre mladih: Mališani se odlično zabavili u Bihaću i Prijedoru

Klix.ba
Sjeverozapad Bosne i Hercegovine tokom prethodnih dana bio je središte dobre zabave, smijeha i sporta.

Prvo u Prijedoru, 06. jula, a onda i u Bihaću 7. i 8., održana su regionalna takmičenja trećih BH Telecom Sportskih igara mladih. Mališani iz Prijedora, Bosanske Dubice, Kozarca, Gradiške, Novog Grada, Ključa, Sanskog Mosta, Cazina i Bihaća bili su dio najljepše sportske priče, dokazujući da je, prije svega, najvažnije druženje i dobra zabava.

Prijedorčani su se takmičili u pet sportova, a najviše talenta pokazali su mladi košarkaši iz kluba KK Hunters, koji su izborili pobjedu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Nakon predivnog dana u Prijedoru, ekipa Igara otputovala je u Bihać. U lijepom gradu na Uni takmičenje je početnim udarcem svečano otvorio općinski načelnik Emdžad Galijašević.

"BH Telecom Sportske igre mladih uspješna su manifestacija koja okuplja mladost naše zemlje i iz godine u godinu okuplja sve veći broj mališana iz svih krajeva BiH. Stoga se nismo dvoumili kada smo dobili poziv da podržimo Igre i ponosan sam što je Bihać dva dana sportsko središte našeg Kantona, ali i mjesto gdje će krajiška mladost pokazati svoju kreativnost, uvježbanost i želju za pobjedom“ kazao je Galijašević.

U Bihaću je održano svih deset sportova na više gradskih lokacija. Na Sportskim terenima Stens odigrane su zanimljive malonogometne utakmice, sa jako napetim finalnim takmičenjem. U muškoj konkurenciji pobijedila je ekipa Flamengo, priznavši da je do samog kraja pobjeda bila neizvjesna.

Protivnička ekipa iz Ključa, koju su sekunde dijelile od finala u Sarajevu ipak nije otišla kući razočarana.

"Ovdje smo prije svega došli da se dobro zabavimo. Dok god budemo imali pravo učešća, takmičit ćemo se na Igrama jer nam je ovo sjajna prilika za druženje“, sa osmijehom je rekao kapiten tima Aldin Reganović.

Igre su do sada posjetile sedam gradova, a Tuzla i Gradačac su 15. i 17. jula gradovi domaćini najljepše sportske priče.