sport
0

Nakon Doboja i Zenice, Igre stižu i u Sarajevo

Klix.ba
Nakon što su mališani iz Tešnja, Teslića, Kaknja, Maglaja, Žepča, Doboja i Zenice u Doboju 27. juna i u Zenici 29. juna imali priliku pokazati svoje sportske vještine, treće BH Telecom Sportske igre mladih u narednih nekoliko dana okupit će djecu i mlade iz Sarajeva i okoline.

Igre u Sarajevu počinju danas, 1.jula, i trajat će četiri dana, a raspored takmičenja možete pronaći na stranici www.igremladih.ba.

U Doboju je takmičenje održano u pet disciplina: odbojka, mali nogomet, košarka, rukomet i igra 'između dvije vatre', dok su u Zenici dječaci i djevojčice, pored navedenih, mogli da se okušaju i u odbojci na pijesku, šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu.

Izvodeći početni udarac na Coca-Cola Cupu u malom nogometu, gospođa Jasna Lukić, zamjenica gradonačelnika Doboja izrazila je zadovoljstvo što su Igre ponovo u Doboju, te dodala: "Doboj podržava sportiste i puno ulaže u sport, jer smo svjesni koliko je sport važan u razvoju, pogotovo za najmlađe".

Subota u Zenici protekla je u znaku sporta, a Gradska arena Zenica, Kamberović Polje, Katolički školski centar, dvorana Bilmišće, Osnovna škola "Vladimir Nazor" i Šahovski klub bili su središta smijeha, dobre zabave i fair – playa. Više od 1.000 dječaka i djevojčice uživalo je u sportovima koji vole, potajno se nadajući da će se baš oni plasirati na finalno takmičenje u Sarajevu od 20. do 24. avgusta.

Igre su podržali i brojni sportisti, među kojima i Elvir Bolić.

"Pored toga što je značajan za rast i razvoj, sport nam daje mogućnost druženja, putovanja i svega onog što nas čini sretnim", rekao je.

Do sada se na treće BH Telecom Sportske igre mladih prijavilo preko 29.000 dječaka i djevojčica iz cijele BiH, a nakon Sarajeva, Igre će posjetit još 14 bh. gradova i tako širiti najljepšu sportsku priču za djecu i mlade ovoga ljeta.