sport
0

Veliki interes mališana širom BiH za Sportske igre mladih

Prijave za 3. BH Telecom Sportske igre mladih počele su 17. maja i trajat će sve do 22. juna, a do sada se na Igre prijavilo preko 9.500 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

I ove godine Igre će se održati u 19 bh. gradova, a Konjicu je pripala čast da bude prvi grad domaćin najljepše sportske priče za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini. Nakon Konjica, Igre putuju u Goražde, Doboj, Zenicu, Sarajevo, Prijedor, Bihać, Tuzlu, Gradačac, Travnik, Bugojno, Visoko, Brčko, Livno, Široki Brijeg, Mostar, Bijeljinu, Zvornik i Zavidoviće.

Predsjednik Igara u BiH Haris Deliahmetović izrazio je zadovoljstvo brojem prijavljenih dječaka i djevojčica, naglasivši da je cilj Igara svakom djetetu pružiti šansu da se razvija kroz sport: "Igre mladih pružaju mogućnost učenicima osnovnih i srednjih škola da se potpuno besplatno takmiče u sportu koji vole. Pozivam sve mlade fudbalere, tenisere, košarkaše, rukometaše, odbojkaše, šahiste i sve djevojčice i dječake koji se žele okušati u nekom od sportova da se prijave i dožive najljepši raspust do sada."

Igre mladih okupit će male bh. sportiste koji će se takmičiti u 10 sportova podijeljenih u dvije kategorije: 1997. godište i mlađe i 2001. godište i mlađe, te dvije konkurencije: mušku i žensku. Svi mališani koji se još uvijek nisu prijavili za učešće na Igrama mogu to učiniti putem stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033/711-930.

"Finalno takmičenje 3. BH Telecom Sportskih igara mladih održaće se u Sarajevu od 20. – 24. avgusta 2013. godine. Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta", izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

Igre su prilika za druženje, razvoj tolerancije i gradnju prijateljstva kroz sport. Budite dio najveće i najljepše sportske priče za djecu i mlade u BiH, prijavite se na 3. Igre mladih.