Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajde ne serite, spustovi u Kitzbuhelu, Wengenu, Bormiu, Garmischu, uvijek su se vozili po istim stazama i uvijek je bilo padova. Uostalom ovi što se boje da skijaju te spustove nek' ne skijaju
Novinarima preporucujem da se raspitaju malo prije nego objave clanak, nije na odmet 5min bar proletit kroz drustvene mreze npr pa vidjet da Svindal nije dobro prosao obzirom da mora na operaciju koljena jer ga je syebao danas, tako da je i za njega vjerovatno kraj sezone. To sto je ustao nakon pada, dragi novinari, ne znaci nuzno da je dobro prosao. Enivej, kao sto vec rekoh u prethodnom clanku na ovu temu, za ovo treba imat velika muda uopste usudit se spustit. Ova staza je najsmrtonosnija u svjetskom kupu i rijetko koji pad zavrsava bez posljedica. Za mene je svaki od ovih likova heroj, obzirom da svaki put bukvalno riskira zivot, a pare u skijanju nisu uopste neke, daleko je to od drugih, manje opasnih sportova. Ovi zive od sponzora iskljucivo, al nema sigurno ni svaki koji se spusti sponzore koji mu obezbjedjuju dovoljno novca da ga motovise da ovo odvozi. Ovo je bar sport u kojem znas da to rade jer vole, ne nuzno zbog para jer pare su tanke. Moze on za pare vozit i slalom, ne mora ici 120 na sat. Al hoce. Pravi sportisti. Kapa dole.
@silver44
@silver44,pričao mi prijatelj koji se spustio streifom, naravno na svoju odgovornost, morao je čak potpisati izjavu, da je početak staze pod 90 stepeni, praktično se moraš baciti na glavu, ja sam neki dan skijao na Podkorenu, u Sloveniji, početak staze je pakleno strm,možda 75 stepeni,ni blizu streifa
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
nema ovo veze sa sportom, ovo su gladijatori u arenama potrošačkog, amerikaniziranog zapada; na šta ti skijaši.takmičari naliče da bog sačuva: na glavi im znak rajfajsen banke, na prsima čokolada milka, na rikama logo audia, , na stražnjici red bull... u glavi... propuh, ili keš, keš, keš... i ovo sve bošnje gutaju!
PA braco ova staza nije za svakoga i svako to zna. U čemu su protesti ? PA imaš ostale staze ako ti se ova ne dopada !
Krivi su organizatori, na najgorem dijelu staze zbog neravnine na stazi ispali su najbolja dva spustasa
Ona bi u Kitzbuhel care kad dođe zima kaže boji se, na Jahorini vukova ima, ona je bombaaa.
Jooj... Konačno neki sport za uživanciju. Kao u stara vremena, kad se učestalo lomilo u formuli 1... Jesam gad i cinik, ali kad skontam koliko naroda gine svaki dan bez ikakvog smisla, nekolike povrede me tiknu ko slomljena trepavica.
Hoću ovako svake zimske nedjelje ujutro. To je optimalno vrijeme u hefti. Pod toplom dekom i čajem u ruci. Srk...