sport
0

FOTO+VIDEO / Sjajni biciklist Filip Polc stigao u Sarajevo: Oduševljen sam gradom

Klix.ba
Filip Polc, jedan od najboljih biciklista svijeta, stigao je Sarajevo, kako bi učestvovao na popularnoj biciklističkoj trci kroz sarajevske mahale "Das ist Valter".

Popularna biciklistička trka kroz "Das ist Valter" ove godine donosi još više adrenalina kroz Festival koji će na jednom mjestu tokom tri dana pored biciklizma ponuditi više različitih ekstremnih sportova, MTB downtown, skateboard, BMX, inline skating, bouldering, parkour i slackline.

jedan od najboljih downhill vozača svijeta Filipa Polca u subotu je stigao u grad na Miljacki. Kazao je da je prvi put u Sarajevu.

"Zaista sam oduševljen ljepotom glavnog grada BiH. Podsjeća me na austrijski Innsbruck, jer je okružen brdima i planinama. Sve u svemu prvi dojmovi su fantastični", rekao je Polc za Redbull.ba.

Posebno je bio oduševljen kada je saznao da je u Sarajevu postojala Trebevićka žičara koja će u budućnosti biti obnovljena.

“To će biti odlično za razvoj ovog sporta, jer bi svim akterima bilo mnogo lakše”, kazao je Filip koji je obišao i stazu.

Istako je kako je izuzetno brza i da će samo takmičenje zavisti od vremenskih uslova.

“Bez obzira da li će biti kiša ili ne ja ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat. Vidio sam na stazi dosta domaćih takmičara. Drago mi je da ovaj sport postaje sve popularniji, a ja ću dati maksimum da lokalni vozači nauče bar nešto od mene. Uostalom to mi je i cilj”, zaključio je Polc.

Inače, Festival se od 23. do 25. augusta održava na lokalitetu Zmajevca u sklopu poznatog Valter kampa i na jednom mjestu ponudit će takmičenja, workshopove, projekcije filmova i zabavu u disciplinama - MTB downtown, skateboard, BMX, inline skating, rock climbing, parkour i slackline. I ove godine Valter Downtown utrka uključuje najveći regionalni fond nagrada.