Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ajde jedite g.o.v.n.a. više. hoćete ravnopravnost a ujedno da vam se daje prednost u svemu. kakva je to j.e.b.e.n.a jednopravnost. znači kad ustaneš ženi u tramvaju da sjede, to se ujedno može protumačiti kao lijep gest ali i kao seksizam, jer ako nebi ustao muškarcu, šta koji qrc ustaješ meni? nema gore stoke od ovih feministica, koje guraju taj fazon o jednakosti kad njima paše, a istovremeno će iskoristiti to što su žene kad god im se ukaže prilika. mrš
a sto ti ustajes zeni..a ne muskarcu. jer je kao slabasna i moglaq bi pasti:)to prvi put cujem. ustajem starijima zenama ne, svaleru jedan
Naravno ako ustaneš mlađoj ženi da će se protumačiti kao seksizam. Zna se kome se utupi mjesto: trudnicama, invalidima, starijim osobama .
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uveliko je ovome doprinjeo i Klix sa naslovima poput "Amina Kajtaz zadivila Svijet", "twitteraši zaluđeni Aminom Kajtaz". Twitter je mreža na kojoj se dnevno podijeli 500 miliona twitova. U tom omjeru, Amina Kajtaz je bila jednako bitna kao nečiji snimak povraćanja na partiju. Također ste objavili, više puta, parafraziram "sportašice zbog kojih vrijedi gledati olimpijadu".
Zar nije isti klix par dana ranije imao članak o najljepšim učesnicama? Tad se niko nije bunio, čemu onda ovaj članak?
Pa prvi ste vi iz KLIXA objavljivali clanke u kojima stavljate fokus na fizicke atribute, sta se sad pravite mutavi? Sjecam se dobro clanka u kojem pise "Zbog ovih ljepotica cete pratiti Olimpijske Igre" ili tako nekako.
slažem se seksizam je problem istina istina,,,al buraz vidi ovu desnu je dobra
Nisu govorili o Amininim sportskim dostignućima! Baš bih volio znati zašto.
Pa ima seksizma svuda u drustvu, al nebi reko da je to ovdje. I zene kad vide onoga iz Toge Ramba sto je nosio zastavu, samo komentari, ja se uvrijedio za njega. Nezgodno mi. Niko ni ne zna sta je on osvojio, koga je tuko u Tek Van Dou ako je ikog, il su njega tukli, njih to ne interesuje. Seksizam, pa onda plivaci, sve vidi mu trokuta, pa stvarno, nije OK, fokusiraj se na leptir njegov i slobodni stil.
Pa futbaleri silni, rijetko ces cuti kako ima dobar sut iz daleka il prodor, dribling, ubacaj s krila, dobro prekida il kontrolise igru. Samo cujes mislim nezgodno mi je da ponavljam sad sta one sve pricaju, njihovu 'futbalsku analizu'. Moram dijete poslati u drugu sobu, da imam sad dijete mislim. Seksizam burazeru veliki. Al mi trpimo sta ces, sloboda govora, nema veze, imate pravo i da nas vrijedjate, i objekujete, kako se kaze ko objekt tretirat, to sve spada u slobodu, 1. amandman.
I imate pravo i na pusku i na mitraljez, to je 2. amandman. A i onaj ja mislim 5. amandan, imate pravo i da budete tihi, da ne pricate nista. Sve, egalite, bratstvo i jedinstvo. Bujrum.
klixu bolje da ukine rubriku sport
ne dipr Klixe...
Pratim zenske sportove a pogotovo odbojku :)
dosta same doprinosite tome
Pored ljepotice ne mozes razmisljati o sportu.
Ni olimpijske igre nisu što su nekada bile,ovaj"spektakl"pomalo gubi na zanimljivosti
Dokle više ovakvi članci. Takva pažnja smeta samo ljubomornim isfrustriranim ženama koje je nemaju. Neka se malo potrude pa će dobiti pažnju.
što je više klevete i laži klitić nam je miliji i draži