Rukomet
121

Veliki broj grešaka: Rukometaši BiH poraženi od Makedonije na SP-u u Kataru

Piše: A. D.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je drugi poraz u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru. Makedonci su nakon 60 minuta bili bolji od naših rukometaša i slavili rezultatom 25:22.

Otvaranje utakmice bilo je za zaborav. Naši reprezentativci su griješili što su Makedonci kažnjavali za vodstvo od 3:0. Prvi gol za reprezentaciju BiH postigao je kapiten Toromanović. Bio je to ujedno jedini gol naših u prvih deset minuta.

Dva brza pogotka Dejana Malinovića i Ivana Karačića vratila su nas u život, da bi Toromanović svojim drugim pogotkom, a odmah potom i Vražalić uz sjajne odbrane Burića na našem golu, doveli nas nadomak izjednačenja.

U 17. minuti golom Malinovića naša reprezentacija dolazi do prvog izjednačenja. Do kraja prvog poluvremena Makedonci su najčešće bili u vodstvu koje je u pojedinim momentima iznosilo po tri pogotka. Posljednji gol u prvom poluvremenu postigao je Faruk Vražalić za 13:11.

U nastavku selektor Marković u vatru šalje mladog Josipa Perića i Senjamina Burića što se pokazalo kao dobar potez. Nadahnuti Perić bio je pokretač akcija iz kojih smo postizali pogotke, dok se Burić proslavio pogađajući "sa crte“.

U 42. minuti naši reprezentativci došli su do drugog vodtsva na utakmici koje nismo dugo zadržali. Tome su najviše pridonijele tehničke greške koje smo nastavili praviti. U 47. minuti Makedonci su ponovo došli na plus dva, a u 52. golom Lazarova iz sedmerca i na plus tri.

Muhamed Toromanović postigao je gol za minus dva, da bi nas u igru u potpunosti vratio Dejan Malinović pogotkom u 55. minuti. U narednom napadu isključen je Nikola Prce, a Makedonci su brojčanu nadmoć iskoristili i sa dva pogotka vratili plus tri.

Na kraju je završilo 25:22.

Senjamin Burić i Dejan Malinović bili su večeras naši najefikasniji igrači sa po četiri pogotka. Na golu je briljirao Benjamin Burić sa 17 odbrana, uz jedan odbranjeni sedmerac Nebojše Grahovca. Poražavajući podatak je 20 izgubljenih lopti naših reprezentativaca.