Rukomet
123

Neslavan oproštaj od SP-a u Kataru: Rusi ispratili rukometaše BiH sa 14 razlike

Piše: A. D.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je katastrofalan poraz od Rusije u okviru President's Cupa rezultatom 42:28. Naši rukometaši su se na ovaj način neslavno oprostili od Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Kataru.

Prvi su u vodstvo došli ruski rukometaši, da bi malo kasnije izjednačujući i ujedno prvi gol za naš tim na današnjem susretu postigao Senjamin Burić. Do sedme minute susreta naši protivnici su većinom imali prednost od jednog ili dva gola, a novo izjednačenje bh. timu donio je Dejan Malinović.

Do desete minute Rusija je uspjela vratiti dva gola prednosti, nakon čega su treće izjednačenje Bosni i Hercegovini donijeli Vladimir Vranješ i Alen Ovčina. BiH je do prvog vodstva došla u 14. minuti pogotkom Vranješa, a prednost od dva gola (prvu na utakmici) dvije minute kasnije donio nam je Alen Ovčina.

Sjajnu igru naši reprezentativci krunisali su vodstvom od tri gola razlike u 18. minuti. Uslijedio je pad i bolja igra Rusa koji su za svega četiri minute došli u vodstvo 14:13.

U 24. minuti Rusija je imala plus dva, a njihova prednost je do poluvremena narasla i do četiri gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 20:16 u korist naših protivnika.

Pogotkom za 20:17 drugo poluvrijeme otvorio je Ivan Karačić. Odličnu odbranu Benjamina Burića u narednom napadu još jednim golom krunisao je Karačić za 20:18. Veliki broj neshvatljivih promašaja naših igrača rezultirao je povećanjem rezultatskog zaostatka za Rusima koji je u 40. minuti iznosio pet golova.

U 45. minuti Rusija je došla do devet golova prednosti (30:21) nakon čega je nezadovoljni Dragan Marković zatražio minut odmora. Markovićevi savjeti na time-outu nisu donijeli ništa novo u našoj igri, pa su Rusi petnaest minuta prije kraja došli i do plus deset.

Post od nekoliko minuta bez postignutog pogotka našeg tima prekinuo je Janković golom iz sedmerca za 32:22 u 46. minuti.

Posljednjih pet minuta utakmice naši reprezentativci dočekali su sa minusom od 12 golova (28:36). Meč je okončan rezultatom 42:28 u korist reprezentacije Rusije.