Rukomet
179

Bh. rukometaši upisali i peti poraz na SP: Bjelorusija - BiH 37:29

Piše: A. D.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH doživjela je i peti poraz na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru. Nakon grupne faze u kojoj smo poraženi od Tunisa, Makedonije, Austrije i Hrvatske, izabranici selektora Dragana Markovića doživjeli su težak poraz od Bjelorusije u okviru President Cupa rezultatom 37:29.

Meč su bolje otvorili reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su u dva navrata imali prednost, nakon čega je Bjelorusija konstantno imala prednost od minimalno dva pogotka. U 21. minuti prvi put na utakmici naši protivnici otišli su na plus tri, a minut kasnije i na plus četiri.

Najveću prednost u prvom poluvremenu Bjelorusi su imali u 25. minuti kada su imali pet golova viška. Potom su se u strijelce upisali Vranješ i Terzić za povratak na podnošljivih minus tri. Prvi dio okončan je rezultatom 20:16 u korist Bjelorusije.

U nastavku slična naših reprezentativaca kao i u prvom dijelu. Dosta grešaka, promašenih izglednih prilika i nedostatak sreće koja nam je u potpunosti okrenula leđa učinili su da Bjelorusi u 35. minuti odu na plus sedam (24:17).

U posljednjih deset minuta BiH ušla je sa devet golova zaostatka i već tad je bilo jasno da ćemo doživjeti još jedan poraz na Svjetskom prvenstvu. Trećim golom Čelice naša reprezentacija je pet minuta prije kraja došla na minus šest, 35:29.

Meč je okončan rezultatom 37:29 u korist Bjelorusije.

SP u rukometu, od 17. do 20. mjesta:

Bjelorusija - BiH 37:29

Od 17 sati: Češka Republika - Rusija

Od 21. do 24. mjesta:

Čile - Iran 31:21 Alžir - Saudijska Arabija 25:27

Playoff:

Njemačka - Egipat (od 16:30) Poljska - Švedska (od 16:30) Francuska - Argentina (od 19) Island - Danska (od 19)