Rukomet
26

Njemačka razbila Katar u sudaru za polufinale Olimpijskih igara, čeka je Francuska

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U četvrtfinalu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Njemačka je nanijela težak poraz Kataru savladavši ga rezultatom 34:22.

Određena neizvjesnost trajala je do uvodnih minuta drugog poluvremena, jer je Katar u prvom dijelu uspijevao održavati rezultatski egal iako se na odmor otišlo uz četiri poena razlike (16:12).

Kada je tim Njemačke stigao na +7 (20:13) u 35. minuti bilo je teško za očekivati da Katar može napraviti senzacionalan preokret. Aktuelni svjetski viceprvaci nisu mogli prići bliže od pet poena razlike aktuelnim evropskim prvacima koji su na kraju konačnim rezltatom izjednačili i najveće vodstvo koje su imali tokom meča, a koje je iznosilo 12 poena razlike. Na kraju je bilo 34:22.

Nijemci su odigrali timski jako dobro što pokazuje podatak da su tri najbolja strijelca tima u ovom meču postigla po pet pogodaka, a to su Gensheimer, Reichmann i Wiede. Katar je predvodio Capote sa čak devet golova.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv aktuelnih prvaka svijeta i branioca olimpijske titule Francuske. Taj meč je na rasporedu 20. avgusta u jutarnjim satima (1:30 sati).