Rukomet
8

Francuzi rasplakali Brazil i plasirali se u polufinale Olimpijskih igara

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Francuska je prvi polufinalist rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što je rezultatom 34:27 savladala domaćina Brazil.

Ekipa domaćeg tima je uspijevala parirati aktuelnim olimpijskim i svjetskim prvacima sve do posljednjih 20 minuta meča kada su Karabatić, Narcisse i društvo pokazali svoju snagu.

Jedino u 23. minuti prvog dijela Francuska je imala +3 na svom kontu kada je bilo 15:12, dok je u preostalim dijelovima prvih 30 minuta odnos snaga bio ravnomjeran. Na odmor se otišlo uz rezultat 16:16.

Ujednačena igra preovladavala je do 39. minute kada Francuska pravi seriju od 4:0 i dolazi do prednosti 26:22. Do kraja meča Brazilci su samo jednom smanjli na tri gola razlike, a onda su Francuzi "dodali gas" i na kraju slavili sa ubjedljivih 34:27 čime su izazvali suze na licima Brazilaca.

Najbolji strijelci Brazila u ovom meču bili su Pozzer sa osam i Dos Santos sa sedam golova, dok su na drugoj strani odličnu predstavu pružili Guigou sa osam, Nacisse sa sedam i Sorahindo sa šest golova.

Francuska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Njemačka - Katar (18:30 sati). U preostalim četvrtfinalnim parovima sastaju se Hrvatska i Poljska (večeras od 1:30 sati) te Danska i Slovenija (večeras od 22:00 sati)